Nadácia Volkswagenu spúšťa vedomostný projekt s modernou formou učenia pre základné školy

NETKY.SK • 17 August 2017, 12:56 • 2 min
Nadácia Volkswagenu spúšťa vedomostný projekt s modernou formou učenia pre základné školy

BRATISLAVA - Nadácia Volkswagen Slovakia (VW SK) spúšťa projekt Vedomostný ostrov. Ide o novú vzdelávaciu pomôcku pre žiakov základných škôl. Nadácia na projekte spolupracuje s Agentúrou pre vzdelanie a vedu SEA.

slovakia

left justify in out

Animovaný ostrov bude pre žiakov zdrojom vedomostí s množstvom zaujímavých vedomostných úloh z rôznych oblastí.

 

"Vedomostný ostrov, ktorý školy dostanú, je interaktívny kiosk s tromi dotykovými obrazovkami a špeciálnou aplikáciou tvoriacou jeho vedomostný obsah. Cieľom projektu je podporiť inovatívne formy vzdelávania na základných školách, interaktívne prepojiť teoretické poznatky s praxou a zároveň žiakov usmerniť pri výbere strednej školy. V nadácii sme presvedčení, že prístup k moderným metódam vzdelávania by mal byť umožnený všetkým žiakom," povedala dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi Katarína Mariňáková z Nadácie VW SK.

 

Vedomostný obsah tvoria dve časti. Prvou je animovaný ostrov s interaktívnymi prierezovými úlohami z oblasti techniky, nemeckého jazyka, ekológie a fyziky. Úlohy sa ukrývajú pod lokalitami označenými na mape, na ktoré stačí jednoducho kliknúť. Druhú časť predstavujú digitálne učebnice (nemecký jazyk, dopravná výchova a fyzika) a kariérne poradenstvo vo forme testu "Viem, čím chcem byť". Okrem vedomostí budú môcť žiaci z Vedomostných ostrovov čerpať aj zaujímavé nápady, ako získané poznatky využiť v praxi, nájdu v nich návody na domáce pokusy, videá, tipy ako sa lepšie starať o životné prostredie, či ako si vybrať budúce povolanie. V riešení úloh a vedomostných kvízov sa budú môcť otestovať a súťažiť jednotlivo alebo za školu o hodnotné ceny.

 

Do projektu sa môžu zapojiť všetky základné školy z celého Slovenska. Na základe žrebovania bude rozdelených až 100 Vedomostných ostrovov pre 100 škôl, ktoré k nim automaticky získajú aj pripojenie na internet na dva roky. Školy sa môžu prihlasovať od 1. septembra do 16. októbra. Víťazné školy vyhlási nadácia 9. – 12. novembra v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies