Nadácia Tatra banky posiela do sveta študovať 21 študentov

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 17:28 • 2 min
Nadácia Tatra banky posiela do sveta študovať 21 študentov

BRATISLAVA - Nadácia Tatra banky posiela do sveta študovať 21 študentov. V ďalšom ročníku grantového projektu Študenti do sveta podporia mladé talenty sumou vyše 60-tisíc eur. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa banky Marína Smolková, tento rok prijali 114 žiadostí, z ktorých štvorčlenná porota externých expertov vybrala 21 projektov. Všetci študenti mali študijný priemer lepší ako 1,2. Najviac projektov podporili z oblasti ekonómie, manažmentu, práva alebo IT, nasledovala oblasť medicíny, prírodných a humanitných vied.

slovakia

left justify in out

„Vieme, že za každou žiadosťou stojí vynikajúci a veľmi aktívny študent. V tomto programe pracujeme iba s tými najlepšími, a preto výber nie je jednoduchý," uviedla manažérka nadácie a sponzoringu Tatra banky Zuzana Böhmerová. Vybraní študenti sa zúčastnia na vzdelávacích podujatiach v európskych krajinách, USA, Číne, Novom Zélande, Singapure a Kanade. Dlhodobý pobyt na vybraných školách absolvujú piati študenti, štyria študenti vycestujú na jednosemestrálny pobyt, šesť študentov pôjde na výskumný pobyt, štyria študenti na letnú školu a dvaja na stáž. Grantový program Študenti do sveta podporuje najlepších študentov, aby študovali na zahraničných školách a získavali skúsenosti, ktoré uplatnia na Slovensku. Program poskytuje financie na pokrytie časti nákladov spojených so zahraničnými študijnými pobytmi, letnými školami, stážami a výskumnými pobytmi na niektorej z renomovaných univerzít v zahraničí. Maximálnu výška podpory stanovili na päťtisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona