Nadácia princa Charlesa spustila zbierku na pomoc Indii, kde sa pandémia vymkla kontrole

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 21:34 • 2 min
Nadácia princa Charlesa spustila zbierku na pomoc Indii, kde sa pandémia vymkla kontrole

LONDÝN - Britský princ Charles v stredu vyhlásil, že je „hlboko zarmútený“ z nárastu počtu úmrtí na ochorenie Covid-19 v Indii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyzval verejnosť, aby podporila výzvu na nákup kyslíkového vybavenia pre tento ťažko skúšaný ázijský národ.

„Indická pomoc a vynaliezavosť boli podporou pre ďalšie krajiny v tomto nesmierne náročnom období. Ako predtým India pomáhala iným, tak teraz musíme pomáhať Indii,“ uviedol 72-ročný následník britského trónu.

 

img

Organizácia British Asian Trust, charita založená Charlesom v roku 2007, spustila akciu s názvom „Kyslík pre Indiu“ na zakúpenie koncentrátorov kyslíka.

 

Mohlo by vás zaujímať: India má problém s liečbou covid pacientov, pomocnú ruku jej podáva aj nepriateľ

 

Od stredy charita vyzbierala viac ako 270-tisíc libier (približne 310-tisíc eur), ktoré odošlú partnerom do Indie na obstaranie kyslíkového vybavenia pre ťažko chorých.

India aktuálne bojuje so zdrvujúcou vlnou pandémie. V krajine denne umierajú státisíce ľudí na ochorenie Covid-19. 

 

img

 

Za uplynulý deň v Indii tiež potvrdili 362 757 nových infekcií, čo je nový globálny rekord. Krajina tak má už viac ako 17,9 milióna potvrdených nákaz. Ako upozorňujú odborníci, tieto dáta však neodrážajú realitu, chorých a obetí je v krajine ďaleko viac. 

 

Televízna stanica CNN sa domnieva, že počet ľudí s prekonaným ochorením alebo sú aktuálne infikovaní sa pohybuje na úrovni približne 529-miliónov ľudí.

 

Prečítajte si tiež: Indiu doslova „kosí“ koronavírus. Z krajiny sa stalo obrovské ohnisko nákazy

Indický vakcinačný program medzičasom bojuje s ťažkosťami. Z 1,4-miliardovej populácie Indie dostalo prvú dávku vakcíny len asi 10 percent, a len viac ako 1,5 percenta obe dávky. Od soboty bude možnosť očkovania dostupná pre všetkých vo veku od 18 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies