Nadácia pre deti Slovenska opäť podporí projekty zamerané na bezpečné športovanie detí

NETKY.SK • 5 September 2017, 11:07 • 2 min
Nadácia pre deti Slovenska opäť podporí projekty zamerané na bezpečné športovanie detí

BRATISLAVA - Projekty zamerané na bezpečné športovanie detí a prevenciu detských úrazov opäť podporí Nadácia pre deti Slovenska (NDS) v rámci grantového programu Športujem rád a bezpečne.

slovakia

left justify in out

Jeho hlavným cieľom je motivovať deti k športovaniu. O podporu sa môžu uchádzať školy, samosprávy, komunitné a materské centrá, športové kluby a mimovládne neziskové organizácie z celého Slovenska od 6. septembra do 10. októbra. NDS a poisťovňa Kooperativa na tretí ročník programu vyčlenili 34 000 eur z Nadačného fondu Deti v bezpečí.

Grantový program Športujem rád a bezpečne vznikol v roku 2015 a v priebehu dvoch rokov bolo vďaka nemu prerozdelených takmer 80 000 eur na aktivity detí a mladých ľudí prostredníctvom 38 organizácií. „Grantový program dokazuje, že nie víťazstvá, ale tímový duch, radosť z pohybu, bezpečné prostredie a spoločná zábava je to, na čom skutočne záleží. A to v korporátnom, rovnako ako aj v detskom svete,“ uviedol správca NDS Ondrej Gallo.

V grantovej výzve Športujem rád a bezpečne môžu uchádzači získať finančnú podporu do výšky tritisíc eur na rozvoj nesúťažného športovania, pohyb detí a prevenciu úrazov pri pohybových aktivitách. V rámci grantového programu budú taktiež školenia pre prijímateľov finančnej podpory.

 

Financie z grantu môžu získať projekty zamerané na podporu prirodzeného pohybu a vnútornej motivácie detí bez dôrazu na výkon, na rozvoj sebaúcty, sebavedomia a vzájomného rešpektu detí pri športe, na zvýšenie bezpečnosti pri športovaní ako aj na aktívne zapojenie širšej komunity do tvorby bezpečného prostredia pre pravidelné športovanie.

Projekty možno prihlasovať elektronicky prostredníctvom online aplikácie na stránke www.nds.sk, kde sa nachádzajú aj podrobnejšie informácie o programe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona