Nadácia pre deti Slovenska dnes spustila 17. ročník Hodiny deťom

NETKY.SK • 1 December 2015, 12:31 • 2 min
Nadácia pre deti Slovenska dnes spustila 17. ročník Hodiny deťom

BRATISLAVA – Nadácia pre deti Slovenska (NDS) dnes v Bratislave spustila oficiálnu kampaň 17. ročníka charitatívnej akcie Hodina deťom. Výnos verejnej zbierky z predchádzajúceho ročníka dosiahol 256.526,84 eura.

slovakia

left justify in out

Túto sumu NDS podľa slov jej správkyne Dany Rušinovej rozdelila medzi 50 projektov zameraných na podporu detí a mladých ľudí zo všetkých regiónov Slovenska. Zbierka pokračuje ďalej. Viac ako 2200 dobrovoľníkov so žltými pokladničkami vyjde už tento piatok (4. 12.) do ulíc a miest po celom Slovensku.

 

Najväčší podiel finančných prostriedkov bol použitý na podporu projektov terénnej sociálnej práce s deťmi a mladými v nízkoprahových zariadeniach a rôznych klubových a voľno časových aktivít. "Organizácie, ktoré podporujeme, pomáhajú deťom riešiť rôzne životné situácie, ktoré sú dôsledkom aj toho, že štát alebo samospráva nedokáže postihnúť všetky problémy detí a mladých ľudí na Slovensku," povedala na tlačovej konferencii Dana Rušinová. Pripomenula, že cieľom nadácie, ktorá 5. decembra oslávi 20. výročie vzniku, je, aby sa všetky deti na Slovensku mali veľmi dobre. "Zároveň naším poslaním je, aby sme dokázali rozvíjať individuálny potenciál každého dieťaťa, či už je to dieťa bežné, zdravotne postihnuté, pochádza zo sociálne znevýhodneného prostredia, alebo je to dieťa mimoriadne talentované."

 

Nadácia z grantového programu Hodina deťom podporila aj projekt V topánkach a na kolesách organizácie Mládež ulice, ktorá sa od roku 2000 venuje terénnej sociálnej práci a poskytovaniu služieb pre deti, mládež aj rodiny vo viacerých lokalitách v Bratislave. "My nepripravujeme aktivity pre deti a mladých ľudí, nie sme animátormi, ony nie sú pre nás konzumentmi aktivít, sú spolurealizátormi toho, čo sa má robiť," priblížil činnosť podporeného občianskeho združenia Peter Kulifaj.

 

Tento rok sa do zbierky v uliciach Slovenska zapojí 2200 dobrovoľníkov so žltými pokladničkami s logom Hodiny deťom a Nadácie pre deti Slovenska. Tradičnou súčasťou kampane je televízna šou, ktorú 19. decembra o 20.20 odvysiela verejnoprávna Jednotka. Podľa slov manažérky Hodiny deťom Lucie Jakubíkovej sa diváci môžu tešiť na stávky známych osobností, ktoré siahnu za hranice svojich možností a dokážu tak, čo všetko sú ochotní urobiť pre deti. Nebudú chýbať nové pesničky interpretov či netradičné vystúpenia umelcov s deťmi, ktoré boli cez Hodinu deťom podporené. "Verím, že ľudia budú opäť veľkorysí a podporia skvelé projekty z celého Slovenska. Ročne ich dostávame takmer 200 a dokážeme podporiť sotva štvrtinu, aspoň 80 % tých projektov je naozaj veľmi kvalitných," povedala pre TASR Dana Rušinová.

 

Charitatívnu akciu Hodina deťom možno podporiť aj zaslaním SMS v hodnote 4 eurá na číslo 800. Celkové trvanie verejnej zbierky je do 31. mája 2016.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies