Nadácia Pontis podporí zamestnanosť znevýhodnených skupín

NETKY.SK • 29 Február 2016, 11:34 • 2 min
Nadácia Pontis podporí zamestnanosť znevýhodnených skupín

BRATISLAVA - Zručnosti znevýhodnených skupín obyvateľov podporí Nadácia Pontis prostredníctvom svojho zamestnaneckého grantového programu Skills to Succeed.

slovakia

left justify in out

Grant na svoju činnosť získalo 21 projektov neziskových organizácií, ktoré sú zamerané na pracovnú integráciu a zvyšovanie zamestnateľnosti. Cieľom je zvyšovať zručnosti a vzdelanie ľudí, aby sa následne dokázali zamestnať alebo si založiť svoju vlastnú živnosť. Nadácia vyčlenila na podporu vyše 30 400 eur, pričom jednotlivé projekty získali grant 1 000 až 2 000 eur. Program realizuje Nadácia Pontis v spolupráci so spoločnosťou Accenture.


Grant získal napríklad sociálny podnik Deafinitely Clean s projektom upratovacej služby, v ktorej sú zamestnaní výlučne nepočujúci v Bratislave. Deafinitely Clean tak spája nepočujúcich so svetom počujúcich a pomáha im vzájomne sa spoznávať a vytvárať kontakty. Financie získalo aj materské centrum Baba klub v Šamoríne, ktoré pomáha ženám na materskej dovolenke vrátiť sa späť do pracovného procesu.

 

Centrum vytvorilo pre tieto matky školenia, ktoré sú zamerané na absolvovanie pracovného pohovoru, počítačové zručnosti a základné podnikateľské zručnosti. Grant získal i projekt neziskovej organizácie Eduma, zameraný na viacnásobne znevýhodnených ľudí, ktorí majú kombináciu fyzického, zdravotného a sociálno-kultúrneho znevýhodnenia, a Asociácia zväzov zdravotne postihnutých v Trenčíne, ktorá zriadi krajčírsku dielňu na pracovnú terapiu. Organizácia Spoločenstvo Ladislava Hanusa zas využije peniaze na zlepšenie počítačových zručností pre ľudí s udelenou medzinárodnou ochranou na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies