Nadácia Pontis finančne pomôže rodinám so sluchovo chorými deťmi

NETKY.SK • 17 November 2013, 14:48 • 2 min
Nadácia Pontis finančne pomôže rodinám so sluchovo chorými deťmi

BRATISLAVA - Nadácia Pontis prerozdelí v rámci programu Mobilný pedagóg rodinám na pomoc 40-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis vyhlasuje druhý ročník programu Mobilný pedagóg, v rámci ktorého budú špeciálni pedagógovia navštevovať rodiny s deťmi so sluchovým postihnutím. Nadácia prerozdelí v rámci programu rodinám na pomoc 40-tisíc eur. Ako ďalej informuje Nadácia Pontis na svojej internetovej stránke, cieľom programu je pomôcť rodinám so sluchovo postihnutými deťmi, poskytnúť im potrebné informácie a naučiť ich, ako čo najlepšie rozvíjať svoje dieťa. Prihlásiť sa môžu rodiny so sluchovo postihnutým dieťaťom vo veku do troch rokov. Stačí poslať vyplnenú prihlášku, ktorá sa nachádza na stránke www.nadaciapontis.sk na adresu miroslava.sachova@nadaciapontis.sk najneskôr do 30. novembra.

Rodiny bude nadácia vyberať podľa počtu prihlásených a dostupnosti špecialistov v lokalite, kde žijú. "S vybranými rodinami uzavrieme Dohodu o spolupráci," informuje Pontis s tým, že druhý ročník je naplánovaný na desať mesiacov, od novembra do augusta 2014. Mobilní špeciálni pedagógovia budú rodiny navštevovať približne dvakrát do mesiaca priamo v domácom prostredí rodiny, pričom návšteva trvá 1,5 až dve hodiny. Počas toho sa pedagóg bude venovať dieťaťu aj rodičom. Formou hry bude rozvíjať jeho sluchové, komunikačné, motorické a intelektuálne zručnosti. Cieľom je, aby po určitom čase rodina fungovala samostatne aj bez podpory odborníka. "Cieľom programu je naučiť rodičov, ako rozvíjať schopnosti nepočujúceho dieťaťa v ich domácom prostredí a uľahčiť mu integráciu do sveta počujúcich. Práve v ranom veku je možné dosiahnuť u nepočujúcich najvýznamnejšiu pozitívnu zmenu a zlepšenie kvality života,“ uviedla koordinátorka Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis Mirka Šáchová. Systém práce špecialistov priamo v rodinách doteraz na Slovensku chýbal. Úspešne už funguje v Česku, v Amerike a v mnohých vyspelých európskych krajinách, kde terénnu prácu dokonca podporuje aj štát.

Rodiny so sluchovo postihnutými deťmi bude navštevovať 11 mobilných pedagogičiek z Bratislavy, Pezinka, Popradu, Lučenca, zo Žiliny, Vrútok, Liptovskej Sielnice a z Prešova. Medzi nimi je aj logopedička a psychologička. Cestovné a mzdové náklady im uhrádza Nadácia Pontis z Nadačného fondu Telekom. Pre rodiny je služba bezplatná. Už rok nadácia úspešne pomáha rodinám s nepočujúcimi deťmi na Slovensku cez Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies