Nadácia otvorenej spoločnosti spustila kampaň proti nenávisti na internete

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 17:39 • 2 min
Nadácia otvorenej spoločnosti spustila kampaň proti nenávisti na internete

BRATISLAVA - Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation (OSF) spustila dnes novú kampaň "ALE hejt neskryje" zameranú proti šíreniu nenávisti v online prostredí.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovali zástupcovia nadácie, centrálnou témou kampane je prepojenie online "hejtu" s extrémizmom v spoločnosti. Ľudia totiž podľa organizátorov kampane často zľahčujú význam svojich slov a nevidia ich dopady.


"Slovíčkom ALE sa mnohokrát pokúšame zakryť alebo ospravedlniť nenávisť. Ale to nejde. Hejt zostáva hejtom, teda hlúpou urážkou, ktorej chýbajú argumenty a navyše väčšinou aj hlbšia znalosť a empatia,“ povedala koordinátorka kampane Ľubica Stanek. Prepojeniu hejtu v onlinovom priestore s extrémizmom sa v rámci kampane v blogoch a videách venujú viaceré verejne známe osobnosti a novinári, medzi nimi ombudsmanka Jana Dubovcová, spisovateľ a publicista Michal Havran ml., bloger Samuel Marec alebo spisovateľ a publicista Michal Hvorecký.

 

"Hate mail či nenávistný komentár v statuse a pod ním je šok. Otvorená rana. Facka bez dotyku, čo stiahne žalúdok a vysuší ústa. Hejt je odporný pre všetkých, ktorí ho okúsia,“ uviedol na margo kampane riaditeľ nadácie Ján Orlovský. Viac o kampani je na stránke https://www.alehejtneskryje.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies