Nadácia Billa Gatesa venuje 50 miliónov dolárov na opatrenia proti ebole

NETKY.SK • 11 September 2014, 09:31 • 2 min
Nadácia Billa Gatesa venuje 50 miliónov dolárov na opatrenia proti ebole

SEATTLE - Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov dnes oznámila, že venuje 50 miliónov dolárov na pomoc pri riešení núdzovej situácie súvisiacej s epidémiou eboly v západnej Afrike, pričom nadácia už desať miliónov dolárov predtým poskytla.

slovakia

left justify in out

V dnešnom oznámení nadácie, so sídlom v americkom meste Seattle, sa uvádza, že peniaze pôjdu OSN a medzinárodným organizáciám bojujúcim proti šíreniu smrteľného vírusu. Peniaze sa využijú na nákup zásob a na vývoj očkovacích látok, liečebných metód a lepších diagnostických pomôcok.

 

Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov už predtým venovala vyše desať miliónov dolárov na núdzové operácie, liečbu a výskum eboly, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Generálna riaditeľka nadácie Sue Desmondová-Hellmanová informovala, že o presných spôsoboch využitia nových financií sa ešte diskutuje. Nadácia chce pomôcť zastaviť šírenie choroby, ale tiež zrýchliť vývoj liečebných metód a očkovacích látok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies