Nadácia Billa Clintona zostáva bezpartajným spolkom, tvrdí exprezident

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 08:09 • 2 min
Nadácia Billa Clintona zostáva bezpartajným spolkom, tvrdí exprezident

WASHINGTON - Bývalý americký prezident Bill Clinton obhajuje činnosť svojej globálnej nadácie Clinton Foundation. V liste adresovanom svojim priaznivcom píše, že nadácia zostáva naďalej "nadstraníckym" dobročinným spolkom a je odhodlaný pokračovať v jej poslaní, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Clinton v liste ďalej uvádza, že "v Amerike je práve politická sezóna" a v ostatnom čase bol vplyv jeho nadácie " do značnej miery ignorovaný". Nadácia čelila auditu kvôli svojim metódam finančnej podpory a prijatiu darov od zahraničných vlád v čase, keď jeho manželka Hillary Clintonová kandiduje za prezidentku.

 

Nadáciu bude od júna viesť Donna Shalalaová, ktorá slúžila v Clintonovom niekdajšom kabinete a nedávno odstúpila z funkcie rektorky Miamskej univerzity.

 

Clinton, ktorý nedávno navštívil Afriku, aby sa presvedčil o stave programov svojej nadácie, uviedol, že pomohla takmer desiatim miliónom ľudí vo viac ako 70 krajinách dostať sa k liekom proti HIV/AIDS a 16 miliónov detí v USA si vďaka nej mohlo dovoliť zdravšie jedlo. Za 14 rokov existencie nadácia pomohla zlepšiť životné podmienky ľuďom vo viac ako 180 krajinách, konštatoval exprezident USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies