Nadácia automobilky Kia v Žiline podporila 181 projektov sumou 1,6 milióna eur

NETKY.SK • 11 Január 2017, 17:52 • 2 min
Nadácia automobilky Kia v Žiline podporila 181 projektov sumou 1,6 milióna eur

ŽILINA – Nadácia Kia Motors Slovakia podporila v roku 2016 celkovo 181 filantropických projektov sumou viac ako 1,6 milióna eur. Na podujatí Región v pohybe – prvý rok Nadácie Kia Motors Slovakia o tom dnes v Žiline informoval správca nadácie Dušan Dvořák.

slovakia

left justify in out

"Medzi najväčšie projekty patrila rekonštrukcia a revitalizácia Parku Ľ. Štúra v Žiline a komplexná rekonštrukcia budovy pediatrie a detskej ortopédie spolu s vybudovaním troch úplne nových ambulancií urológie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline. Trojicu najväčších projektov dopĺňa vyasfaltovanie cyklochodníka BikeKIA, realizované v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom," uviedol správca nadácie.

 

Pripomenul, že minulý rok zrealizovali projekty predovšetkým v oblasti zdravotníctva, školstva, ale aj obnovy parkov a mestskej zelene. "Uskutočnené aktivity podporili rozvoj žilinského regiónu, o čom svedčí i pozitívna spätná väzba zo strany verejnosti. V tomto roku chceme priniesť nové a nápadité riešenia v oblasti technického vzdelávania, podporiť športové aktivity a začať budovanie novej cyklotrasy. Tešíme sa na nové výzvy," podotkol Dvořák.

 

Nadácia automobilky predstavila aj novú stratégiu podpory do roku 2020. "Jej cieľom bude rozvoj vzdelávania a športu so zameraním sa na deti a mládež. Strategickým projektom na štyri roky bude budovanie cyklotrás. Prvou aktivitou nadácie v roku 2017 je zamestnanecký grantový program orientovaný na šport," doplnil správca nadácie.

 

"Nasledujúce štyri roky sa v Nadácii Kia Motors Slovakia zameriame predovšetkým na oblasť vzdelávania a športu. Mladá generácia je budúcnosťou každého národa na svete. Chceme vytvoriť deťom a mladým ľuďom zo žilinského regiónu nové možnosti pre ich osobný rozvoj a v spolupráci s našimi partnermi vytvárať lepší svet okolo nás," povedal predseda správnej rady Nadácie Kia Motors Slovakia Eek-Hee Lee.

 

Rok 2017 odštartuje podľa správcu nadácie zamestnanecký grantový program orientovaný na rozvoj športových aktivít detí a mladých ľudí. "Zamestnanci automobilky budú môcť odporučiť a podporiť projekt, ktorý považujú za zmysluplný a nápomocný pri rozvoji detí a mládeže v žilinskom regióne. Druhý zamestnanecký grantový program bude zameraný na podporu inovatívnych programov v oblasti vzdelávania. Pre oba grantové programy vyčlenila nadácia v roku 2017 sumu 300.000 eur. Obe výzvy na predkladanie projektov budú zverejnené už v januári," dodal Dvořák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies