Nad výberom silvestrovskej chaty treba rozmýšľať v predstihu

NETKY.SK • 24 Október 2011, 21:29 • 2 min
Nad výberom silvestrovskej chaty treba rozmýšľať v predstihu

Nad výberom silvestrovskej chaty treba rozmýšľať v predstihu

slovakia

left justify in out

img

 Ľudia, ktorí plánujú stráviť Silvester alebo lyžovačku v prenajatej chate, by sa mali so svojim výberom poponáhľať. Mnohé z nich sú už teraz rezervované na celú zimnú sezónu. Aj pri lyžovačkách sa začínajú objavovať last minute ponuky, nie sú však tak výhodné ako v prípade letných dovoleniek. Častokrát v ponuke zostávajú chaty a pobyty s vysokými cenami alebo v neatraktívnych lokalitách. "Odporúčam vyberať si ubytovanie v predstihu. Ponuka je vtedy oveľa širšia a navyše sa dajú nájsť aj cenovo výhodnejšie ponuky. Ľudia tak môžu veľmi jednoducho ušetriť," uviedol pre TASR konateľ Lyoness Slovakia Milan Šago.
Najnovším trendom v oblasti zimnej dovolenky sa podľa jeho slov stali aquaparky. Ich služby často využívajú aj lyžiari. Ich hlavnou výhodou je dostatok atrakcií ako tobogány, šmykľavky, kĺzačky, bazény či fontány. Pre dospelých návštevníkov sú pripravené aj sauny či vírivé bazény, alebo soľné jaskyne. "Aquapark predstavuje ideálnu formu oddychu pre celú rodinu, najmä počas predĺžených víkendov," konštatoval Šago.
S príchodom chladnejšieho počasia pribúda počet ľudí, ktorí začínajú rozmýšľať nad zimnou dovolenkou - kde a ako ju stráviť. Podľa partnerských cestovných kancelárií a agentúr nákupného spoločenstva Lyoness plánuje zimnú dovolenku 30 percent Slovákov. Najobľúbenejšie stále zostávajú lyžovačky. Ti turisti dopĺňajú aj o aquaparky s termálnou vodou, ktorých vyrástlo v posledných rokoch na Slovensku niekoľko. 
Väčšina Slovákov je verná Slovensku, a preto si aj zimnú dovolenku plánuje práve tu. Medzi ďalšie obľúbené destinácie na zimnú lyžovačku sa v posledných rokoch zaradili Rakúsko, Taliansko či Francúzsko. "Slováci chcú ušetriť na finančne výhodnejšom ubytovaní, ale aj na doprave. Cestovať na lyžovačku po Slovensku je oveľa lacnejšie ako vybrať sa do Rakúska, Talianska či Francúzska," vysvetlil Šago. Ako ďalej dodal, väčšina respondentov si vyčlení na zimnú dovolenku predĺžený víkend. "Dovolenka na Slovensku je stále atraktívna, avšak väčšina dovolenkujúcich sa snaží držať výdavky na uzde a v rámci míňania aj niečo ušetriť," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies