Nad vidieckym sídlom princa Wiliama a Kate bude bezletová zóna

NETKY.SK • 8 Október 2015, 22:38 • 2 min
Nad vidieckym sídlom princa Wiliama a Kate bude bezletová zóna

LONDÝN - Britské úrady zavádzajú z bezpečnostných dôvodov bezletovú zónu nad vidieckym sídlom britského princa Williama a jeho manželky Kate.

slovakia

left justify in out

Opatrenie má vstúpiť do platnosti 1. novembra. Na základe neho budú mať lietadlá a bezpilotné stroje zakázané letieť nižšie než 610 metrov v okruhu 2,4 kilometra okolo pozemku vidieckeho sídla Anmer Hall, ležiaceho v rovnomennej dedine na okraji Sandringhamského panstva v Norfolku.

 

Ministerstvo dopravy pristúpilo k zákazu na žiadosť bezpečnostných zložiek, uvádza sa v dokumente vysvetľujúcom prijaté opatrenie.

 

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea a ich dve deti George a Charlotte trávia v desaťizbovej rezidencii Anmer Hall vo východnom Anglicku väčšinu svojho času. Podobné opatrenie zaviedli i pre vzdušný priestor nad neďalekou rezidenciou Sandringham House, kde sa v zimných mesiacoch zdržiava britská kráľovná Alžbeta II.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies