Naď uviedol, že na Slovensku by sme mohli opravovať ukrajinskú poškodenú techniku

NETKY.SK • 6 Apríl 2022, 10:34 • 2 min
Naď uviedol, že na  Slovensku by sme mohli opravovať ukrajinskú poškodenú techniku

BRATISLAVA - Túto tému potvrdil pred stredajším rokovaním vlády minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Dodal, že opravy by firmy realizovali na štandardnej komerčnej báze, teda nie zadarmo.

slovakia

left justify in out

„Boli sme oslovení Ukrajinou, či by naše opravárenské podniky vedeli opravovať ukrajinskú poškodenú techniku. To znamená, poškodená technika by k nám prišla, my by sme ju opravili a technika by sa vrátila na Ukrajinu," načrtol Naď. Vec je v štádiu rokovaní, definitívne sa ešte nerozhodlo.

 

img

 

Minister ocenil rozhodnutie Českej republiky poslať Ukrajine tanky a bojové vozidlá BVP, o ktorom informovali médiá. Poukázal na to, že Česko v minulosti investovalo do svojich pozemných síl, preto mohlo takúto techniku poskytnúť. „My to nemôžeme spraviť, lebo my sme v minulosti nekupovali nič," poznamenal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona