AKTUALIZOVANÉ Ruské pátracie lode našli trosky zostreleného lietadla i časti tiel obetí

NETKY.SK • 18 September 2018, 14:08 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ  Ruské pátracie lode našli trosky zostreleného lietadla i časti tiel obetí

MOSKVA - Časť trosiek nezvestného ruského vojenského lietadla Il-20 objavili v utorok ruské pátracie lode v Stredozemnom mori.

slovakia

left justify in out

Rezort v Moskve tiež uviedol, že sa našli aj časti tiel a osobné veci 15 členov posádky, ktorí prišli o život pri jeho zostrelení blízko pobrežia Sýrie. Miesto, kde sa stroj zrútil, sa nachádza zhruba 27 kilometrov západne od sýrskeho pobrežného mesta Bániás.

 

Ruské ministerstvo zahraničných vecí si v súvislosti s incidentom predvolalo izraelského veľvyslanca v Moskve. Ruský minister obrany Sergej Šojgu predtým v telefonickom rozhovore s izraelským rezortným kolegom Avigdorom Liebermanom pripísal Izraelu priamu zodpovednosť za incident.

 

Lietadlo zostrelila sýrska protivzdušná obrana 35 kilometrov od sýrskeho pobrežia. Ministerstvo obrany uviedlo, že ruským lietadlom pripravujúcim sa na pristátie sa v čase incidentu kryli izraelské stíhačky F-16, ktoré boli v tom čase na misii s cieľom zaútočiť na objekty v sýrskej provincii Lázikíja.

 

K incidentu došlo v pondelok približne o 23.00 h moskovského času, keď sa lietadlo vracalo na ruskú leteckú základňu Humajmím.

Kremeľ incident doposiaľ nekomentoval. Podľa jeho hovorcu Dmitrija Peskova sa situácia naďalej analyzuje. Peskov nepotvrdil, či sa ruský prezident Vladimir Putin telefonický spojí s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona