Nad Sinajským polostrovom nebudú dočasne lietať ani Emirates

NETKY.SK • 1 November 2015, 10:14 • 2 min
Nad Sinajským polostrovom nebudú dočasne lietať ani Emirates

ŠARM AŠ-ŠAJCH - Letecká spoločnosť Emirates dnes oznámila, že z preventívnych dôvodov dočasne nebude lietať na egyptským Sinajským polostrovom, kde sa v sobotu ráno zrútilo lietadlo Airbus A321 ruských aerolínií Kogalymavia s 224 ľuďmi na palube.

slovakia

left justify in out

Nehodu nik neprežil.

 

Emirates sa tak podľa agentúry AP pridali k leteckým spoločnostiam Lufthansa a Air France-KLM, ktoré v reakcii na pád ruského lietadla pozastavenie letov nad Sinajským polostrovom oznámili už v sobotu.

 

Lietadlo ruskej spoločnosti Kogalymavia s 217 cestujúcimi a siedmimi členmi posádky na palube smerovalo z prímorského letoviska Šarm aš-Šajch do ruského Petrohradu. Egyptské ministerstvo civilného letectva uviedlo, že stroj vzlietol o 04.51 h SEČ a z radarov zmizol o 23 minút neskôr, keď bol približne vo výške 9500 metrov.

 

Trosky lietadla sa našli v centrálnej časti Sinajského polostrova ležiacej asi 35 kilometrov južne od mesta Aríš.

 

Na miesto nešťastia na Sinajskom polostrove dorazil dnes aj tím ruských expertov vedených ministrom dopravy Maximom Sokolovom a ministrom pre mimoriadne situácie Vladimirom Pučkovom. Okrem nich pricestovali na Sinaj aj ruskí záchranári, ktorí sa zapoja do pátrania po telách obetí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies