Nad Parížom v noci lietali drony, znepokojili políciu

NETKY.SK • 24 Február 2015, 11:25 • 2 min
Nad Parížom v noci lietali drony, znepokojili políciu

PARÍŽ - Francúzske bezpečnostné orgány v utorok zaznamenali nočný výskyt najmenej piatich bezpilotných lietadiel pohybujúcich sa nad citlivými miestami v centre hlavného mesta Paríž.

slovakia

left justify in out

Podľa nemenovaného zdroja, ktorý cituje agentúra AFP, sa vyšetrovateľom napriek veľkému úsiliu nepodarilo vypátrať majiteľov takzvaných dronov. Ich prelety síce Francúzi zaregistrovali aj v uplynulých mesiacoch, no nie v takom počte počas jednej noci, ako sa tomu stalo teraz. Drony podľa dostupných informácií absolvovali prelety okrem iného aj nad budovou amerického veľvyslanectva či Eiffelovou vežou. Predtým spozorovali zariadenia aj nad prezidentským Elyzejským palácom či jadrovými zariadeniami, čo je v rozpore so zákonom.

 

Francúzske úrady sú v stave vysokej ostražitosti po januárovom ozbrojenom útoku na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo a následných rukojemníckych drámach. Celkovo pri nich zahynulo sedemnásť ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies