Nad morom sa tesne minulo cudzie vojenské lietadlo s komerčným

NETKY.SK • 13 December 2014, 17:20 • 2 min
Nad morom sa tesne minulo cudzie vojenské lietadlo s komerčným

KODAŇ - Zahraničné vojenské lietadlo sa v piatok vo vzdušnom priestore nad južným Švédskom takmer zrazilo s komerčným dopravným lietadlom letiacim z dánskej Kodane, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na švédsku armádu.

slovakia

left justify in out

Hlavný veliteľ švédskeho vojenského letectva, generálmajor Micael Byden povedal, že rádiové odpovedače vojenského lietadla, vďaka ktorým je viditeľné na komerčnom radare, boli vypnuté. Švédsko vyslalo do vzduchu stíhačky, aby ho identifikovali, Byden však odmietol zverejniť, ktorej krajine stroj patril.
      

Podľa jeho slov bol incident, ku ktorému došlo v medzinárodnom vzdušnom priestore v piatok na poludnie "dosť vážny". Dodal, že ihneď nariadili komerčnému lietadlu zmeniť kurz.
      

Vzdialenosť, na akú sa v piatok k sebe priblížili obe lietadlá, bola podľa Bydena väčšia ako v marci, kedy sa ruské lietadlo letiace s vypnutými rádiovými odpovedačmi a lietadlo SAS letiace z Kodane ocitli iba 100 metrov od seba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies