Nad každým plaveckým bazénom musí dohliadať aspoň jeden plavčík

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 11:58 • 2 min
Nad každým plaveckým bazénom musí dohliadať aspoň jeden plavčík

BRATISLAVA - Kúpanie na umelých kúpaliskách by už malo byť bezpečnejšie. Nad každým plaveckým bazénom totiž musí bdieť aspoň jeden vyškolený plavčík s absolvovaným akreditovaným kurzom prvej pomoci. Prikazuje to novela zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorý nadobudol účinnosť 1. júna.

slovakia

left justify in out

Po novom musí prevádzkovateľ umelého kúpaliska zabezpečiť stály dohľad aspoň jedného vyškoleného plavčíka najviac nad dvoma neplaveckými bazénmi. Nad plaveckým bazénom s dĺžkou do 25 metrov musí dohliadať aspoň jeden plavčík, nad väčším bazénom minimálne dvaja. Vodné atrakcie má mať na starosti aspoň jeden plavčík, a to pri mieste dopadu do vody. Zákon ďalej prevádzkovateľovi umelých kúpalísk prikazuje zabezpečiť miestnosť na poskytovanie prvej pomoci s vybavením. Právnu normu presadili poslanci Smeru-SD Otto Brixi a Richard Raši. Reagovali ňou aj na udalosti, ktoré sa udiali v nedávnej minulosti, keď prišli o život maloleté deti v bazénoch, nad ktorými nebol vykonávaný neustály dohľad. K tragédii na seneckom kúpalisku, ktorú spomínajú aj poslanci, došlo 4. septembra 2012. Utopili sa tam dve malé deti z Kuvajtu, išlo o trojročného chlapca a šesťročné dievča.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies