Nad Írskom spozorovali UFO: Potvrdili to traja piloti lietadiel

NETKY.SK • 14 November 2018, 12:02 • 2 min
Nad Írskom spozorovali UFO: Potvrdili to traja piloti lietadiel

Traja piloti lietadiel nad Írskom nezávisle na sebe spozorovali zvláštne objekty letiace vysokou rýchlosťou. Incident už vyšetruje aj Írsky úrad pre letectvo.

slovakia

left justify in out

Letisko v írskom meste Shannon zaznamenalo v piatok ráno tri veľmi neobvyklé rozhovory s kapitánmi lietadiel, ktoré boli práve v jeho blízkosti. Prvá, ktorá vežu kontaktovala, bola pilotka spoločnosti British Airways. „Máte v okolí nejaké vojenské lety?“ Opýtala sa žena pracovníka letiska. Ten jej však odvetil, že nič také sa momentálne nerealizuje. Následne začala pilotka opisovať situáciu, ktorú videla. Naľavo od lietadla vraj spozorovala dva objekty letiace veľmi rýchlo, pričom sa po chvíli prudko otočili na sever. Posádka videla jasné svetlo, potom objekty zmizli.

 

Zakrátko sa dispečerom ozval ďalší pilot, tentokrát to bol let z Montrealu na londýnske letisko Heathrow. Ten opísal zvláštny jav takmer totožne ako pilotka pred ním. Na to sa ozvalo tretie lietadlo spoločnosti Ryanair, ktoré rovnako pozorovalo veľmi rýchlo letiace, jasne žiariace, objekty. Nikto z nich nevedel presne definovať, o čo by mohlo ísť.

 

Írsky úrad pre letectvo sa incidentom začal zaoberať, no oficiálne stanovisko zatiaľ nevydal. Odborníci sa však vyjadrili, že tento neidentifikovaný letiaci objekt mohol byť práve meteorit. Tvrdia totiž, že je relatívne bežné, ak vesmírne úlomky preniknú do atmosféry pod veľmi nízkym uhlom. Uvidíme, aké závery prinesie vyšetrovanie úradu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies