Načo diaľnica do Košíc: Slováci vyvinuli auto, ktoré lieta!

NETKY.SK • 30 Október 2014, 11:35 • 2 min
Načo diaľnica do Košíc: Slováci vyvinuli auto, ktoré lieta!

BRATISLAVA - Diaľnica do Košíc je v nedohľadne, a tak môžete prejsť po diaľnici pokiaľ to ide a zvyšok cesty môžete preletieť!

slovakia

left justify in out

Dvanásťčlenný tím, na ktorého čele stoja zakladatelia Slováci Štefan Klein a Juraj Vaculík, v stredu 29. októbra na viedenskom festivale Pioneers predstavil ich lietajúce auto AeroMobil 3.0. Vyrobiť ho trvalo 10 mesiacov.

 

"AeroMobil 3.0 je začiatok úplne nového dobrodružstva, ktoré môže zmeniť spôsob, akým sa pozeráme na osobnú dopravu v budúcnosti," povedal Klein.

 

Lietajúce auto má zabudovaných viacero pokročilých technológií ako napríklad letecké vybavenie či autopilota. A pre prípad núdze záchranný padák.

 

V súčasnosti bude prototyp slúžiť hlavne na testovanie, kde chcú konštruktéri popracovať na zlepšení jeho finálneho výkonu, funkcií a vlastností.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies