Nacionalisti zo Slobody vinia za svoj volebný prepad Putina

NETKY.SK • 30 Október 2014, 19:32 • 2 min
Nacionalisti zo Slobody vinia za svoj volebný prepad Putina

KYJEV - Ukrajinská strana Sloboda, ktorá "pohorela" v predčasných parlamentných voľbách, zorganizovala dnes pred budovou Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) v Kyjeve protest na znak nesúhlasu s výsledkami. Hovorí o volebnom podvode, za ktorým je podľa nej "Vladimir Putin a jeho agenti na Ukrajine".

slovakia

left justify in out

Člen Slobody Ihor Mirošničenko vyhlásil, že "nápadný rozdiel medzi výsledkami exit pollov a spočítanými hlasmi zverejnenými na webstránke Ústrednej volebnej komisie je znamením masívneho podvodu".
     

"Podľa našich výpočtov sme získali 5,26 percenta hlasov a vstúpili do parlamentu. Podľa ÚVK Slobode chýbali tri desatiny percenta na to, aby prekonala päťpercentnú hranicu," citovala agentúra Ukrinform Mirošničenka.
     

Podľa jeho slov bol neúspech Slobody súčasťou dohôd z Minska. "Nikto nechce Slobodu v parlamente, ani Západ s jeho liberalistickými názormi a nepochopením nacionalistov," dodal.
     

Hovorca Slobody Jurij Syroťuk avizoval, že v protestoch budú pokračovať a obrátia sa aj na súdy. "Urobíme všetko pokojným európskym spôsobom. Po revolúcii dôstojnosti je neprijateľné ukradnúť hlasy občanov," zdôraznil Syroťuk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies