Načierno vyrobený alkohol zabil už takmer 80 ľudí

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 11:59 • 2 min
Načierno vyrobený alkohol zabil už takmer 80 ľudí

JAKARTA - Indonézske úrady v utorok oznámili, že po konzumácii jedovatého, pokútne vyrábaného tvrdého alkoholu zomreli ďalší ľudia a počet úmrtí tým stúpol tento mesiac na takmer 80.

slovakia

left justify in out

Informácia len zdôrazňuje skutočnosť, že pokusy obmedziť legálny alkohol majú v krajine opačný účinok a tragické následky, píše agentúra AP.

 

Policajný hovorca v provincii Západná Jáva v utorok uviedol, že počet úmrtí v troch lokalitách v provincii je teraz celkovo 45. V meste Cicalengka, neďaleko provinčného hlavného mesta Bandung, hospitalizovali takmer 100 ľudí. Ďalších 31 osôb zomrelo tento mesiac už skôr v indonézskej metropole Jakarta a satelitných mestách.

 

Vysoké dane na alkohol spôsobili, že medzi chudobnými v Indonézii, najľudnatejšej moslimskej krajine na svete, sa rozvinul čierny trh s alkoholom. Tamojších obyvateľov od konzumácie alkoholu odrádzajú, ale podľa občianskeho práva nie je ilegálny. Indonézia v roku 2015 zakázala predaj alkoholu v desaťtisícoch minimartov a ďalších malých obchodoch, sumarizuje AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies