Náčelníka Generálneho štábu OS SR Milana Maxima povýšia na generála

NETKY.SK • 9 September 2015, 13:03 • 2 min
Náčelníka Generálneho štábu OS SR Milana Maxima povýšia na generála

BRATISLAVA – Vláda navrhuje povýšiť štyroch profesionálnych vojakov.

slovakia

left justify in out

Brigádnymi generálmi by sa mali stať traja doterajší plukovníci Ľubomír Gacko, Vladimír Kubáň a Martin Stoklasa. Povýšenie navrhuje vláda aj pre súčasného náčelníka Generálneho štábu OS SR Milana Maxima, a to z hodnosti generálporučíka do hodnosti generála.

 

Maxim je náčelníkom generálneho štábu (GŠ) od mája minulého roka, keď v tejto funkcii vystriedal Petra Vojteka. Gacko od 1. mája tohto roku zastáva funkciu náčelníka štábu pre podporu operácií GŠ OS SR. Kubáň je zas od začiatku mája tohto roka veliteľom 1. mechanizovanej brigády pozemných síl. Stoklasa taktiež od 1. mája pôsobí ako veliteľ 2. mechanizovanej brigády pozemných síl.

 

V súčasnosti je v rezorte obrany plánovaných 16 generálskych funkcií, z ktorých je 12 obsadených generálmi, štyri funkcie sú obsadené plukovníkmi.

Štyroch vojakov ešte musí do nových hodností povýšiť prezident SR Andrej Kiska, ktorý je zároveň hlavným veliteľom ozbrojených síl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies