Náčelník generálneho štábu nariadil previerku pohotovosti armády

NETKY.SK • 5 Február 2015, 12:04 • 2 min
Náčelník generálneho štábu nariadil previerku pohotovosti armády

BRATISLAVA - Na základe nariadenia náčelníka generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR Milana Maxima sa dnes vo vybraných útvaroch a zariadeniach koná cvičná previerka pohotovosti. Tá sa podľa hovorkyne ministerstva obrany Martiny Ballekovej robí neočakávaným spôsobom a nie sú vopred známe útvary, ani čas previerok.

slovakia

left justify in out

"Takéto preverenie pohotovosti armády je dôležité tým, že sa robí neočakávane a zvyšuje pripravenosť našich ozbrojených síl v prípade potreby ich reálneho nasadenia," priblížil minister obrany Martin Glváč.
      

Aktuálna previerka je podľa Maxima zameraná na preverenie rýchlej aktivácie potrebných síl, pričom nemá zásadným spôsobom ovplyvniť už prebiehajúci plánovaný výcvik ozbrojených síl. Ďalšie sa uskutočnia počas celého roku. Ako dodala Balleková, aj na základe skúseností zo série neočakávaných cvičení v minulom roku sa plánuje postupne zvyšovať intenzitu a komplexnosť výcviku armády s cieľom zvýšiť celkovú pripravenosť Ozbrojených síl a ich schopnosť rýchlej reakcie na nepredvídateľné okolnosti a situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies