Náboženská kórejská skupina zrušila plány na vztýčenie vianočného stromčeka

NETKY.SK • 18 December 2014, 11:54 • 2 min
Náboženská kórejská skupina zrušila plány na vztýčenie vianočného stromčeka

SOUL - Juhokórejská kresťanská skupina zrušila svoje plány vztýčiť neďaleko hraníc so Severnou Kóreou obrovský vianočný stromček po tom, ako sa miestni obyvatelia sťažovali, že by to Pchjongjang mohol pokladať za provokáciu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Keď organizácia Kórejská kresťanská rada nedávno oznámila svoje plány postaviť od 23. decembra na okraji pohraničného mesta Kimpcho deväť metrov vysoký ozdobený a rozsvietený vianočný stromček, stretla sa s rozhodným odporom miestneho obyvateľstva. Stromček mal stáť na hraniciach len dva týždne.
      

Skupina chcela živým stromčekom nahradiť 43 rokov starú železnú konštrukciu v tvare vianočného stromčeka, ktorú v októbri z dôvodov narušenej statiky rozobrali. Veža, ktorá stála približne tri kilometre od hraníc so Severnou Kóreou, vyvolávala napätie, pretože ju Pchjongjang označoval za nástroj propagandy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies