Nabitý káder FC Petržalka: Kinder, Maixner, Medveď, Sedlák či Orabinec

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 11:39 • 2 min
Nabitý káder FC Petržalka: Kinder, Maixner, Medveď, Sedlák či Orabinec

BRATISLAVA - Futbalisti FC Petržalka akadémia sú jednoznačnými lídrami V. ligy, ktorú po 14. kole vedú s náskokom 12 bodov pred tímom SD Domino Bratislava "B". Cieľom klubu je zostať na najvyššom stupienku a postúpiť o "level" vyššie.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že keď vyhráme súťaž, tak to bude pre náš klub veľký úspech. Rozhodne ani na jar nechceme ustúpiť z pozícii, ktoré sme si vybojovali na jeseň. Možno sa niektorí budeme musieť pobiť o miesta v zostave a na lavičke zostanú aj známe mená," uviedol v rozhovore pre Naše novinky tréner a stále aj aktívny hráč Tomáš Medveď.

 

V kádri FC Petržalka akadémia figuruje viacero bývalých prvoligových futbalistov, dokonca aj s reprezentačnými skúsenosťami, napríklad Vladimír Kinder. "Do mužstva teraz pribudli aj pre fanúšikov ďalšie zaujímavé mená - bývalý reprezentant a trojnásobný majster so Slovanom Bratislava Štefan Maixner, Ľubomír Orabinec pôsobiaci v minulosti aj v Maďarsku, ďalej Pavol Sedlák či Martin Karnas. Okrem Orabinca všetci aj v minulých rokoch hrali za Petržalku. 

 

Ďalší náš bývalý hráč Martin Mikulič sa stal trénerom staršieho dorastu," poznamenal hrajúci kormidelník Tomáš Medveď a doplnil: "Či všetci spomenutí aj nastúpia v základnej zostave, ťažko povedať. Miro Filipko či Vlado Kinder trénujú iné mužstvá, majú aj iné aktivity. U nás to funguje na nejakej dobrovoľnosti, je to taká menšia šou. Táto piata liga vôbec nie je dotovaná, keď však z desiatich exligistov v kádri budem mať k dispozícii štyroch - piatich, bude to fajn." V Ovsišti by sa mal 31. mája 2015 slávnostne otvoriť nový štadión. "Zároveň sa uskutoční aj zápas majstrovského tímu Artmedie, ktorý v roku 2005 vybojoval účasť v hlavnej súťaži Ligy majstrov proti tímu futbalových zázrakov Mufuza, kde som tiež členom. Bude to pekná šou," dodal Tomáš Medveď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies