NAACP Image Awards ovládol seriál Black-ish

NETKY.SK • 16 Január 2018, 14:13 • 2 min
NAACP Image Awards ovládol seriál Black-ish

BRATISLAVA - Štyridsiaty deviaty ročník NAACP Image Awards, ktoré vyhlasuje americká Národná asociácia pre pokrok ľudí farebnej pleti (NAACP) ovládli seriál Black-ish (2014), Uteč (2017) či spevák Bruno Mars a rapper Kendrick Lamar.

slovakia

left justify in out

Black-ish získal počas slávnostného udeľovania, ktoré sa konalo 14. a 15. januára, päť trofeji, o dve menej dostal Uteč a po tri trofeje si odniesli tiež Bruno Mars a Kendrick Lamar.

Black-ish sa stal najlepším komediálnym seriálom, okrem toho zvíťazil v kategóriách Najlepší herec v komediálnom seriáli (Anthony Anderson), Najlepšia herečka v komediálnom seriáli (Tracee Ellis Ross), Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe komediálneho seriálu (Marsai Martin) a Najlepšia réžia komediálneho seriálu (Anton Cropper). Za najlepší dramatický seriál označili Power (2014) a v kategórii Najlepší televízny film, miniseriál alebo dramatický špeciál uspela miniséria The New Edition Story (2017).

Snímka Uteč vyniesla ceny hercovi Danielovi Kaluuyovi za výkon v hlavnej úlohe a Jordanovi Peeleovi za scenár a réžiu. Najlepším filmom sa však stala komédia Girls Trip (2017), ktorá si vďaka Tiffany Haddish pripísala na konto aj víťazstvo v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. Najlepším nezávislým filmom sa stal Detroit (2017). Cenu pre najlepšiu herečku si odniesla Octavia Spencer za úlohu v dráme Gifted (2017), trofej pre najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe zase Idris Elba za výkon vo filme Thor: Ragnarok (2017).

V hudobných kategóriách sa najlepšie darilo zhodne Kendrickovi Lamarovi a Brunovi Marsovi. Lamar si na konto pripísal ceny v kategóriách Najlepší album (Damn), Najlepšia moderná skladba (Humble) a Najlepšie duo, skupina alebo spolupráca (Kendrick Lamar feat. Rihanna - Loyalty). Marsa ocenili v kategóriách Najlepší interpret, Najlepší videoklip alebo vizuálny album (That's What I Like) a Najlepšia tradičná skladba (That's What I Like). Najlepšou interpretkou sa stala Mary J. Blige a medzi nováčikmi uspela speváčka SZA. Titul Zabávač roka získala režisérka Ava DuVernay. President’s Award za mimoriadne úspechy a významné služby verejnosti udelili hercovi Dannymu Gloverovi. Národná asociácia pre pokrok ľudí farebnej pleti udelila aj ceny za literatúru. Ceremoniál moderoval spomínaný Anthony Anderson.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona