Na zvýšenie minimálnej mzdy budú nemocnice potrebovať milióny eur

NETKY.SK • 15 August 2017, 15:34 • 2 min
Na zvýšenie minimálnej mzdy budú nemocnice potrebovať milióny eur

BRATISLAVA – Zvýšenie minimálnej mzdy na 480 eur v budúcom roku by pre malé a stredné nemocnice znamenalo nárast na mzdy o milióny eur. Asociácia nemocníc Slovenska (ANS), ktorá reprezentuje desiatky zariadení, preto upozorňuje, že zdravotníctvo bude potrebovať ďalšie peniaze.

slovakia

left justify in out

"Odhad dopadu zvýšenia minimálnej mzdy na rok 2018 je približne päť miliónov eur. Odhadovaný ročný dopad zvýšenia minimálnej mzdy a nárastu priemernej mzdy na mzdové nároky nemocníc ANS v roku 2018 vrátane odvodov je približne 13,4 milióna eur, v dôsledku čoho bude potrebné ďalšie dofinancovanie rezortu zdravotníctva," uviedla v stanovisku ANS. 

 

Tripartita sa vráti k rokovaniam o výške minimálnej mzdy pre budúci rok opäť v septembri. Sociálni partneri majú stále nezhody vo výške minimálnej mzdy na budúci rok. Na pondelkovom (14.8.) rokovaní tripartity predložili svoje pripomienky. Rezort práce však trvá na svojom návrhu, aby minimálna mzda od budúceho roka stúpla na 480 eur zo 435 eur a túto sumu plánuje predložiť aj o mesiac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona