Na zraze tímu Slovenska panuje dobrá nálada, tréner Guľa má k dispozícii zatiaľ jedenásť hráčov

NETKY.SK • 3 September 2018, 08:51 • 2 min
Na zraze tímu Slovenska panuje dobrá nálada, tréner Guľa má k dispozícii zatiaľ jedenásť hráčov

ŠAMORÍN - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa privítal v Šamoríne 11 hráčov na nedeľňajšom podvečernom zraze pred blížiacimi sa dvoma stretnutiami - medzištátnym prípravným zápasom proti Taliansku (hrá sa vo štvrtok 6. 9. o 18.30 h v Dunajskej Strede) a duelom proti domácemu Islandu (v utorok 11. 9. v Reykjavíku) v 2. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska.

slovakia

left justify in out

"Chalani majú ešte klubové povinnosti, iní sú zasa už na ceste. Celý tým bude pohromade v pondelok večer," povedal na úvod zrazu 43-ročný rodák z Novák, ktorého potešilo, že všetci prítomní hráči sú zdraví: "Sú nám plne k dispozícii a tešia sa na zápasy, ktoré sú pred nami."

Do šamorínskeho hotela  v plánovanom termíne zrazu prišli Dominik Greif, Richard Križan, Adam Laczkó, Miroslav Káčer, Christián Herc, Jozef Urblík, Andrej Fábry, Lukáš Haraslín, Martin Košťál, Tomáš Vestenický a Róbert Boženík, tréning od 18.30 h stihol aj Nikolas Špalek z talianskeho klubu Brescia Calcio. Zvyšní nominovaní futbalisti sa pridajú ešte v nedeľu večer a v pondelok.

 

"Najskôr sa zameriame na regeneráciu. Chalani majú za sebou ligové zápasy a cestu. Podstatné pre nás je, že sme sa už spolu stretli a povedali, čo nás čaká v najbližších dňoch," skonštatoval Guľa pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu a pokračoval: "Nálada v tíme je dobrá, čo je fajn. Hráči, ktorých sme nominovali, sú dôležitou súčasťou svojich mužstiev. Vestenický strelil za Nitru v lige cez víkend proti Zlatým Moravciam hetrik, prínosom v hre nitrianskeho mužstva sú aj Fábry a Križan. Slovanisti si priniesli víťazstvo zo Žiliny, kde si Domino Greif udržal čisté konto a aj Adam Laczkó zasiahol do hry. Maťo Košťál z Wisly Krakov pricestoval tiež s výhrou a Lukáš Haraslín je v Poľsku s Lechiou na prvom mieste. Kiko Herc z Dunajskej Stredy odohral pri víťazstve 5:0 nad Sereďou dobrý zápas. Žilinčania Boženík s Káčerom nevyhrali, ale podali dobré výkony."

Mladým Slovákom patrí v tabuľke 2. skupiny kvalifikácie ME 2019 druhé miesto za suverénnym Španielskom. Z tabuľky "druhých tímov" poputujú do baráže štyri najlepšie mužstvá z deviatich skupín. Slovenským mladíkom zostáva odohrať ešte tri zápasy: 11. septembra na Islande, 12. októbra doma proti Estónsku a 16. októbra v Severnom Írsku.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na medzištátny prípravný zápas proti Taliansku (hrá sa 6. septembra o 18.30 h v Dunajskej Strede) a na duel proti Islandu (11. septembra v Reykjavíku) v 2. skupine kvalifikácie o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska:

Brankári: Marek Rodák (Rotherham United/Angl.), Adam Jakubech (Olympique Lille/Fr.), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Andrej Kadlec (FC Spartak Trnava), Denis Vavro (FC Kodaň/Dán.), Martin Šulek (AS Trenčín), Richard Križan (FC Nitra), Adam Laczkó (ŠK Slovan Bratislava), Dávid Hancko (AC Fiorentina/Tal.), Michal Sipľak (Cracovia Krakov/Poľ.)
Stredopoliari: László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Filip Lesniak (Aalborg BK/Dán.), Milan Dimun (Cracovia Krakov/Poľ.), Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Christián Herc (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Jozef Urblík (Vysočina Jihlava/ČR), Andrej Fábry (FC Nitra), Nikolas Špalek (Brescia Calcio/Tal.), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.), Martin Košťál (Wisla Krakov/Poľ.)
Útočníci: Samuel Mráz (FC Empoli/Tal.), Tomáš Vestenický (FC Nitra), Róbert Boženík (MŠK Žilina)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona