Na zraze reprezentácie v Senci 21 hráčov, chýbali Weiss a Jendrišek

NETKY.SK • 2 September 2013, 17:36 • 2 min
Na zraze reprezentácie v Senci 21 hráčov, chýbali Weiss a Jendrišek

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal 21 z 23 nominovaných hráčov na pondelňajšom popoludňajšom zraze v Senci pred blížiacim sa dvojzápasom proti Bosne a Hercegovine (hrá sa v piatok 6. 9. v Zenici a v utorok 10. 9. tiež od 20.15 h v Žiline) v G-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie.

slovakia

left justify in out

Krídelník Vladimír Weiss z gréckeho klubu Olympiakos Pireus pricestuje v noci a na nemecký druholigový klub Energie Cottbus, v ktorom pôsobí útočník Erik Jendrišek, čaká v pondelok večer od 20.15 h duel II. bundesligy na pôde 1. FC Kaiserslautern. "Okrem tejto dvojice by som mal mať na večernom tréningu všetkých hráčov," povedal Ján Kozák. 

Kormidelník futbalistov SR na tlačovej konferencii skonštatoval, že ešte nemá úplne jasno o základnej zostave na piatkový duel v Zenici, pretože nie všetci jeho zverenci prišli zdravotne v poriadku. "Škrtel a Hamšík majú drobné zranenia, no verím, že na piatkový zápas budú pripravení," poznamenal kouč slovenskej reprezentácie a pokračoval: "Čaká nás duel proti tímu, ktorý radím medzi desiatku najlepších v Európe. Reprezentácia Bosny a Hercegoviny má svoju kvalitu, je to mužstvo s množstvom individualít. V zostave na piatkový zápas nemám veľa otáznikov. Viem, čo budeme hrať, zostáva doladiť jedno či dve miesta." 

Z pôvodnej Kozákovej nominácie na spomenutý dvojzápas proti lídrovi kvalifikačnej G-skupiny nie sú pre zranenia k dispozícii brankár poľského klubu Legia Varšava Dušan Kuciak a stopér českej Viktorie Plzeň Marián Čišovský. Miesto nich pribudli do kádra SR dvaja futbalisti MŠK Žilina - gólman Martin Dúbravka a obranca Jozef Piaček. "Kuciak bol v dobrej forme a v Bukurešti proti Steaue odchytal výborný zápas. Škoda jeho zranenia. To isté platí aj na Čišovského, o jeho výbornej forme nie je potrebné sa baviť," poznamenal Ján Kozák. 

Päťdesiatdeväťročný rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák začiatkom júla nahradil na poste šéfa realizačného tímu národného výberu SR dvojicu odvolaných rovnocenných koučov Stanislava Grigu s Michalom Hippom. Pri premiére na lavičke tímu SR remizovali jeho zverenci v augustovej príprave v Bukurešti s domácim Rumunskom 1:1. Kvalifikačný duel v Zenici v piatok 6. septembra bude pre Kozáka prvý súťažný duel pri kormidle slovenskej reprezentácie. 

Nominácia futbalovej reprezentácie Slovenska na dvojzápas s Bosnou a Hercegovinou v G-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie (hrá sa v piatok 6. septembra o 20.15 h v Zenici a v utorok 10. septembra o 20.15 h v Žiline): 
Brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Dúbravka (MŠK Žilina) 
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool /Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Michal Breznaník (Amkar Perm/Rus.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Kornel Saláta (Tom Tomsk/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Jozef Piaček (MŠK Žilina) 
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Samuel Štefánik (AS Trenčín), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Vladimír Weiss ml. (Olympiakos Pireus/Gréc.) 
Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Erik Jendrišek (Energie Cottbus/Nem.), Adam Nemec (Union Berlín/Nem.) 

Náhradníci: 
Brankári: Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava) 
Obrancovia: Ľubomír Michalík (Kajrat Almaty/Kaz.), Matúš Čonka (Slavia Praha/ČR) 
Stredopoliari: Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), Tomáš Kóňa (FK Senica) 
Útočníci: Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), David Depetris (Caykur Rizespor/Tur.), František Kubík (Arsenal Kyjev/Ukr.), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR) 

Realizačný tím: 
Hlavný tréner: Ján Kozák 
Asistent trénera: Štefan Tarkovič 
Tréner brankárov: Miroslav Seman 
Kondičný tréner: Martin Rusňák 
Lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener 
Maséri: Mário Prelovský, Marián Drinka 
Fyzioterapeuti: Peter Hečko 
Kustód: Ján Beniak 
Technický vedúci: Róbert Tomaschek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies