Na zraze pred Slovakia Cupom nechýbal nikto, Hanlon rieši brankárov

NETKY.SK • 8 Február 2011, 12:46 • 2 min
Na zraze pred Slovakia Cupom nechýbal nikto, Hanlon rieši brankárov

Na zraze pred Slovakia Cupom nechýbal nikto, Hanlon rieši brankárov

slovakia

left justify in out

img

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon privítal na utorňajšom zraze 24 hokejistov z kádra na turnaj Slovakia Cup. V Trenčíne chýbal iba brankár Július Hudáček, ktorý ostal v pozícii náhradníka. Národný tím sa v piatok predstaví po štyroch rokoch na turnajovom podujatí pred domácimi divákmi. Naposledy sa tak stalo ešte v decembri 2006, keď sa konal Loto Cup.
      Hanlon musel ešte pred utorňajším zrazom pristúpiť k vynútenej zmene, keď zraneného obrancu Ivana Majeského nahradil v kádri Martin Štajnoch. Kanadský kormidelník dal voľno aj brankárovi Júliusovi Hudáčkovi. Gólman majstrovských Košíc sa predstavil v Hanlonovom výbere na turnajoch v Nemecku i Švajčiarsku a figuroval aj v nominácii na Slovakia Cup, no pred domácimi fanúšikmi sa nakoniec nepredstaví. Reprezentační tréneri si totiž chcú vyskúšať ďalšiu dvojicu gólmanov Jána Lašáka a Petra Hamerlíka. "Máme troch brankárov na súpiske, pričom Juliús Hudáček ostáva trénovať v Košiciach a bude k dispozícii na telefóne," povedal reprezentačný tréner.
      Kanadský kormidelník pozval na februárovú asociačku aj obrancu Richarda Lintnera, ktorý bol kapitánom na väčšine jeho doterajších akcií. Je zároveň so 103 štartmi v národnom tíme najskúsenejším mužom. Z kvinteta "zlatých göteborských chlapcov" ho nasleduje Ľuboš Bartečko a ten v prípade štartu v prvom zápase bude stovkovo jubilovať. V garde bývalých majstrov sveta sú aj ďalší útočník Ladislav Nagy, brankár Ján Lašák a center Jozef Stümpel, v 38 rokoch najstarší v tíme. Vekový priemer je 29 rokov, pričom najmladším v Hanlonovom výbere je donominovaný 20-ročný obranca Štajnoch. Hanlon sa rozhodol pre 9 hráčov z ruskej KHL, sedem z českej extraligy, a po troch zo švédskej Elitserien, fínskej najvyššej súťaže aj domácej extraligy.
      "Keďže na Slovakia Cupe budeme mať takmer najsilnejší európsky výber, bude to pozitívne aj smerom k svetovému šampionátu. Hráči sa budú môcť zžiť s herným systémom, ktorý preferujeme v národnom tíme. Pozitívom bude aj to, že sa už zoznámia s prostredím a zázemím bratislavskej arény, v ktorej sa budú hrať zápasy majstrovstiev sveta," uviedol Hanlon a smerom k majstrovstvám sveta dodal: "Samozrejme, že by som chcel mať v kádri čo najviac kvalitných hráčov z NHL, ale situácia sa mení každý deň a do konca základnej časti zostáva odohrať ešte veľa zápasov. Osobne si myslím, že z výberu, ktorý bude hrať na Slovakia Cupe, sa približne 80 percent hráčov predstaví aj na svetovom šampionáte."
      Na Slovakia Cupe štartujú ešte Nemecko, Švajčiarsko a Bielorusko. Pred dvojdňovým turnajom sa 25 hráčov Hanlonovej nominácie zíde v utorok 8. februára na dvojdňovom sústredení v Trenčíne. Turnaj je špecifický hneď z niekoľkých uhlov pohľadu - po vyše štyroch rokoch sa na Slovensku uskutoční medzinárodný turnaj (naposledy Loto Cup v decembri 2006), odohrá sa v úplne novej aréne a kanadský tréner absolvuje pred slovenským publikom turnajovú premiéru, lebo doteraz na Slovensku viedol národný tím len v dvoch prípravných zápasoch v Skalici.
      Reprezentácia absolvuje v Trenčíne v utorok a v stredu tréningy na zimnom štadióne Dukly a vo štvrtok doobeda sa presunie do Bratislavy, kde v popoludňajších hodinách absolvuje tréning už na zrekonštruovanom štadióne Ondreja Nepelu. Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v utorok zároveň podpísalo zmluvu s novým oficiálnym partnerom SZĽH a hokejovej reprezentácie na sezónu 2010/11, ktorým sa stala spoločnosť METRO Cash & Carry Slovakia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies