Na zraze 21-ky v Šamoríne panuje dobrá nálada: Je tu energia, ktorú sme potrebovali, tvrdí tréner Guľa

NETKY.SK • 9 Október 2018, 08:50 • 2 min
Na zraze 21-ky v Šamoríne panuje dobrá nálada: Je tu energia, ktorú sme potrebovali, tvrdí tréner Guľa

ŠAMORÍN - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa privítal dovedna 22 hráčov na pondelňajšom zraze pred blížiacimi sa stretnutiami proti Estónsku (12. októbra o 20.30 h v Dunajskej Strede) a v Severnom Írsku (16. októbra o 20.30 h v Belfaste) v 2. skupine kvalifikácie o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska a San Marína. Z nominovaných absentoval akurát stredopoliar Nikolas Špalek z talianskej Brescie.

slovakia

left justify in out

"Zdravotne sú všetci v poriadku. Na úvod chýbal iba Niko Špalek, ale ten dorazí v najbližších chvíľach. Chalani sú pripravení už dnes naskočiť do tréningového procesu, napriek tomu, že počas víkendov hrali ligové zápasy. Je tu energia, ktorú sme potrebovali cítiť a bola v tíme aj počas posledného zrazu," uviedol kouč "dvadsaťjednotky" Adrian Guľa, citoval ho oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Kormidelník slovenských "sokolíkov" prezradil, že hráči prišli na zraz v dobrej nálade. Nečudo, veď mladým Slovákom patrí v eliminačnej skupine 2. miesto (15 bodov, pozn.) za suverénnymi Španielmi (21). Z tabuľky druhých tímov poputujú do baráže štyri najlepšie mužstvá z deviatich skupín. Slovenskej "dvadsaťjednotke" zostáva odohrať spomenuté dva zápasy proti Estónsku a v Severnom Írsku, ale ani dve trojbodové víťazstvá jej ešte nemusia zabezpečiť účasť v baráži o ME.

"Vieme, čo sme zažili počas septembrového dvojzápasu. Po kvalite hráčov a mužstva chceme ísť aj v týchto stretnutiach. Je to o chalanoch a ich nastavení. Je to o ich túžbe. Je tu dôvera v to, že vieme dosahovať kvalité výkony a super výsledky. Cítime, že mužstvo zvládne najbližší zápas a postupne sa budeme pripravovať na Severných Írov," doplnil Guľa, ktorý v závere kvalifikačného cyklu bude musieť oželieť služby Dávida Hancka a Samuela Mráza. Duo legionárov z talianskej Serie A dostalo pozvánku do reprezentačného "áčka".

 

"Je to o konkurencii v mužstve. Tak ako som povedal na prvej konferencii, tak pre nás je každý hráč dôležitý. Už teraz sa ukazuje, prečo sme to deklarovali. Verím, že my budeme opäť tímoví a súdržní. Tým pádom budeme aj víťazní," skonštatoval 43-ročný rodák z Novák.

Kapitán slovenského tímu Denis Vavro sa už plne sústredí na piatkový duel s Estónskom v dunajskostredskej MOL Arene a dúfa, že mužstvo nadviaže na vlaňajšie víťazstvo v Pobaltí (2:1). "Určite to nebude ľahký zápas. Keď sme hrali v Estónsku, trochu nám chýbala kondícia. Siahli sme však na dno síl a za stavu 1:1 sme dali rozhodujúci zásah, aj keď to bol vlastný gól. Teraz to však bude iný duel. Všetci v našom tíme sme pripravení na vyššej úrovni. Stretnutie chceme zvládnuť trojbodovo a o výsledku rozhodnúť už v prvom polčase, aby sme sa pomaly mohli pripravovať na Severné Írsko, kde to bude rozhodujúci zápas," povedal legionár z dánskeho FC Kodaň.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na duely proti Estónsku (12. októbra o 20.30 h v Dunajskej Strede) a v Severnom Írsku (16. októbra o 20.30 h v Belfaste) v 2. skupine kvalifikácie o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska a San Marína:

Brankári: Marek Rodák (Rotherham United/Angl.), Adam Jakubech (Olympique Lille/Fr.), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Andrej Kadlec (FC Spartak Trnava), Michal Jonec (MFK Ružomberok), Denis Vavro (FC Kodaň/Dán.), Martin Šulek (AS Trenčín), Richard Križan (FC Nitra), Michal Sipľak (Cracovia Krakov/Poľ.), Branislav Sluka (MŠK Žilina)
Stredopoliari: László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Filip Lesniak (Aalborg BK/Dán.), Milan Dimun (Cracovia Krakov/Poľ.), Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Christián Herc (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Andrej Fábry (FC Nitra), Nikolas Špalek (Brescia Calcio/Tal.), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.), Martin Košťál (Wisla Krakov/Poľ.)
Útočníci: Tomáš Vestenický (FC Nitra), Róbert Boženík (MŠK Žilina), Ľubomír Tupta (Hellas Verona/Tal.)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies