Na zraze 20 hráčov SR, Mucha, Weiss a Kucka prídu neskôr

NETKY.SK • 7 Október 2013, 16:37 • 2 min
Na zraze 20 hráčov SR, Mucha, Weiss a Kucka prídu neskôr

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal na pondelkovom zraze v Senci 20 hráčov z 23-člennej nominácie. Na Slovákov čaká dvojzápas s Grékmi (piatok 11. októbra o 20.45 h SELČ v Pireu) a Lotyšmi (utorok 15. októbra o 20.10 h SELČ v Rige) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie. Pri Slnečných jazerách absentovali krídelník Vladimír Weiss, brankár Ján Mucha a defenzívny záložník Juraj Kucka.

slovakia

left justify in out

"Weiss by mal priletieť v pondelok o 16.00 h do Viedne, večer už bude s nami na tréningu. Mucha príde neskôr v noci a v utorok sa k nám pripojí Kucka. Pokiaľ ide o zdravotný stav, všetci sú v poriadku, akurát Štefánik má svalové problémy," povedal na tlačovej konferencii Ján Kozák.

V nominácii sa objavil aj krídelník gréckeho tímu PAOK Solún Miroslav Stoch, ktorý je kmeňový hráč tureckého mužstva Fenerbahce Istanbul a na Peloponézskom polostrove je na sezónnom hosťovaní. Naposledy nastúpil za SR 7. júna tohto roka pri nečakanej remíze Slovákov v lichtenštajnskom Vaduze (1:1). Medzičasom však negatívne zaujal extempore v súvislosti so svojím súkromným životom. "Nikdy som nespochybnil kvality Miňa Stocha. Asistent Tarkovič za ním vycestoval do Grécka, stretol sa s hráčom i funkcionármi PAOK-u Solún. Stoch chce reprezentovať a ja ho chcem mať v kádri. Rozhodne má na to kvality. Aj on dozrieva, starne, verím, že časom bude v tomto aspekte v poriadku," uviedol na margo onedlho 24-ročného rodáka z Nitry J. Kozák a doplnil: "Chcem dať príležitosť čo najväčšiemu počtu hráčov, ktorí odohrali dva výborné zápasy s Bosnou a Hercegovinou. V ďalšom asociačnom termíne dám možnosť aj futbalistom, ktorí toho toľko neodohrali v reprezentácii. Bol by som rád, aby chlapci nadviazali na výkony z duelov s Bosnou. Sám som zvedavý, ako zareagujú, budem ich podrobne sledovať, či sú sústredení na každú činnosť. Grécko je skutočne veľmi kvalitné mužstvo. Mňa zaujíma, či sú naši hráči schopní v priebehu mesiaca podať opäť kvalitný výkon."

Grécko je v tabuľke G-skupiny európskej časti kvalifikácie na druhom mieste s 19-bodovým ziskom. Rovnaký počet nazbierala aj vedúca Bosna a Hercegovina, ktorá však má lepšie skóre. Na svetový šampionát už nemá šancu postúpiť žiadny iný tím z G-skupiny. Slovensku patrí tretia pozícia (12 bodov). Aj preto je favoritom domáce mužstvo, ktoré minulý rok na jeseň zvíťazilo na bratislavských Pasienkoch 1:0 a v jeho prospech hovorí aj lepšie postavenie v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Grécko je na dvanástej pozícii, SR patrí 60. priečka.

Nominácia futbalovej reprezentácie Slovenska na dvojzápas s Gréckom (piatok 11. októbra o 20.45 h SELČ v Pireu) a Lotyšskom (utorok 15. októbra o 20.10 h SELČ v Rige) v kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie:

Brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Dúbravka (MŠK Žilina)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool /Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Kornel Saláta (Tom Tomsk/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Jozef Piaček (MŠK Žilina)
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen/Hol.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Tomáš Kóňa (FK Senica), Miroslav Stoch (PAOK Solún/Gréc.), Vladimír Weiss ml. (Olympiakos Pireus/Gréc.)
Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Michal Ďuriš, Marek Bakoš (obaja FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Erik Jendrišek (Energie Cottbus/Nem.), Adam Nemec (Union Berlín/Nem.)

Náhradníci:
Brankári: Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Ľubomír Michalík (Kajrat Almaty/Kaz.), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň/ČR), Marek Čech (FC Bologna/Tal.)
Stredopoliari: Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.)
Útočníci: Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), David Depetris (Caykur Rizespor/Tur.), František Kubík (Arsenal Kyjev/Ukr.),

Realizačný tím:
Hlavný tréner: Ján Kozák
Asistent trénera: Štefan Tarkovič
Tréner brankárov: Miroslav Seman
Kondičný tréner: Martin Rusňák
Lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener
Maséri: Mário Prelovský, Marián Drinka
Fyzioterapeuti: Peter Hečko
Kustód: Ján Beniak
Technický vedúci: Róbert Tomaschek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies