Na zraz slovenskej reprezentácie do Senca aj Hamšík a Mak

NETKY.SK • 10 November 2014, 15:30 • 2 min
Na zraz slovenskej reprezentácie do Senca aj Hamšík a Mak

SENEC - Záverečný zraz slovenskej futbalovej reprezentácie v tomto kalendárnom roku sa uskutoční v utorok 11. novembra na tradičnom mieste - v seneckom hoteli Dolphin.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Jána Kozáka sa zídu pred stretnutím proti Macedónsku v C-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) a medzištátnym prípravným zápasom proti Fínsku (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline). Zraz slovenských reprezentantov pri Slnečných jazerách je na programe o 15.00 h.

 

Slováci sú značne nečakane lídrami C-skupiny, z doterajších troch stretnutí nazbierali plný počet deväť bodov za víťazstvá nad Ukrajincami (1:0), Španielmi (2:1) a Bielorusmi (3:1). Macedóncom patrí štvrtá pozícia s trojbodovým ziskom. S kvalitnými výsledkami a disciplinovaným prístupom, ktorý zaviedol známy pedant Kozák, sa dostavili aj výsledky a družina okolo Martina Škrtela upútala pozornosť nielen domácich, ale aj európskych či dokonca svetových fanúšikov futbalu. Najmä žilinské víťazstvo Slovákov nad úradujúcimi kontinentálnymi šampiónmi Španielmi rezonovalo v médiách po celom svete. Najmä kvalitné výsledky sú príčinou dobrej atmosféry v kabíne národného tímu SR a každý jeden jeho člen sa už teší na reprezentačnú akciu. To zo slovenských futbalistov cítiť a určite to nejeden z nich potvrdí svojimi vyhláseniami aj na zraze. 

 

Kouč SR J. Kozák však už musel vyriešiť jednu nepríjemnú situáciu, keď po zverejnení nominácie sa zranil defenzívny univerzál z talianskej Catanie Norbert Gyömbér. Na jeho miesto pribudne z náhradníkov stopér DAC Dunajská Streda Kornel Saláta. Minulý týždeň pre príznaky chrípky netrénoval s klubovými spoluhráčmi z SSC Neapol Marek Hamšík, tento kreatívny stredopoliar vynechal aj štvrtkový duel v Európskej lige proti Young Boys Bern, ale v nedeľu už zasiahol do ligového súboja s Fiorentinou. Odchovanec Jupie Podlavice odohral 75 minút a mal by byť teda už zdravotne v poriadku. Otázny je príchod Róberta Maka. Dvadsaťtriročný krídelník nehral v nedeľu v lige za PAOK Solún proti Panathinaikosu Atény, keď ho vyradilo drobné zranenie stehna, ale chcel by stihnúť meranie síl v Macedónsku. "Na tréningu som už aj šprintoval, noha drží. V PAOK-u sme sa však dohodli, že proti Panathinaikosu nenastúpim. Veľmi som sa tešil na výnimočný duel, ale bol by to veľký risk. Možno by som zápas absolvoval bez problémov. Mohlo by sa však stať aj to, že by sa mi obnovilo zranenie a musel by som vynechať dva mesiace. Zdravotný stav som konzultoval aj s našimi lekármi. Prídem na zraz národného tímu a budem sa pripravovať na dôležitý duel. Verím, že v Macedónsku budem môcť nastúpiť," vyhlásil Mak pre svoju oficiálnu internetovú stránku. 

 

V nominácii Jána Kozáka na nadchádzajúce zápasy sú dvaja nováčikovia Ondrej Duda a Patrik Hrošovský. Opory slovenskej "dvadsaťjednotky" podávajú vo svojich kluboch Legia Varšava, resp. Viktoria Plzeň kvalitné výkony, preto ich rodák z Matejoviec nad Hornádom J. Kozák premiérovo povolal do seniorského tímu. 

 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na stretnutie proti Macedónsku v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) a medzištátny prípravný zápas proti Fínsku (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline): 
Brankári (3): Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.) 
Obrancovia (7): Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Kornel Saláta (DAC 1904 Dunajská Streda), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty/Kaz.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Dušan Švento (1. FC Kolín/Nem.) 
Stredopoliari (10): Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain/SAE) 
Útočníci (3): Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR), Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Filip Hološko (Rizespor/Tur.) 

Náhradníci: 
Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.), Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Košický (Asteras Tripoli/Gréc.) 
Obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala/Azer.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR), Martin Juhar (SK Slavia Praha/ČR), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905/ČR) 
Stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Ján Vlasko, Erik Sabo (obaja Spartak Trnava), František Kubík (Slovan Bratislava), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec/ČR) 
Útočníci: Adam Zreľák (MFK Ružomberok), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR), David Depetris (FC Monarcas Morelia/Mex.), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg/Nem.), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.) 

 

Realizačný tím: 
tréner: Ján Kozák 
asistent trénera: Štefan Tarkovič 
tréner brankárov: Miroslav Seman 
kondičný tréner: Martin Rusňák 
lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener 
fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko 
masér: Mário Prelovský 
kustód: Ján Beniak 
videoanalytik: Michal Slyško 
technický vedúci: Róbert Tomaschek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona