Na zozname najväčších inovátorov New Europe 100 je aj prezident SR Andrej Kiska

NETKY.SK • 26 November 2015, 18:13 • 2 min
Na zozname najväčších inovátorov New Europe 100 je aj prezident SR Andrej Kiska

BRATISLAVA - Poľský časopis Res Publica spolu so spoločnosťou Google a Vyšehradským fondom v spolupráci s Financial Times a ďalšími partnermi dnes po druhý raz vyhlásil sto najlepších inovátorov v regióne strednej a východnej Európy.

slovakia

left justify in out

Medzi vybranými je i 18 zástupcov zo Slovenska vrátane prezidenta Andreja Kisku. Slovensko je tak v počte nominácií na druhom mieste hneď za Poľskom s 27 nomináciami.

 

"Zoznam inovátorov New Europe 100 je pokračovaním minuloročnej kampane, ktorej hlavným cieľom je aj tento rok podpora inovácií v strednej a východnej Európe," priblížil Michal Pavlík z Medzinárodného vyšehradského fondu. K vynálezcovi a konštruktérovi aeromobilu Štefanovi Kleinovi, či zakladateľovi Esetu Miroslavovi Trnkovi, ktorí sa na zozname New Europe 100 objavili v roku 2014, tento rok pribudlo ďalších 18 Slovákov, ktorých spája, že pri svojej práci využívajú nové technológie a svojou aktivitou sú hybnou silou pozitívnych zmien v ekonomike, vede, kultúre alebo v spoločnosti.

 

K takým podľa organizátorov patrí typograf a grafický dizajnér Peter Biľak, spolumajiteľ najväčšieho prevádzkovateľa webhostingu na Slovensku Michal Truban, alebo Michaela Lipková, Michal Malý, Martin Macko a Mária Žuffová, ktorí stoja za kampaňou o budúcnosti vzdelávania na Slovensku CHCEME VEDIEŤ VIAC.

"Medzi tohtoročnými inovátormi nájdeme tiež prominentné politické osobnosti vrátane slovenského prezidenta Andreja Kisku," dodal Pavlík. Organizátori ankety okrem iného ocenili Kiskov aktívny prístup k podpore inovácií v regióne, jeho dlhodobú snahu upozorňovať na dôležitosť inovatívneho vládnutia a rozvoj regionálnej spolupráce v oblasti lákania zahraničných investícií do regiónu Vyšehradskej štvorky.

 

Medzinárodný vyšehradský fond je medzinárodná organizácia so sídlom v Bratislave. Jeho hlavným cieľom je podpora užšej spolupráce medzi krajinami V4 na mimovládnej úrovni. Z ročného rozpočtu osem miliónov eur fond podporuje projekty, štipendiá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona