Na zoznam UNESCO pridali lokality spojené s prenasledovaním kresťanov v Japonsku

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 12:56 • 2 min
Na zoznam UNESCO pridali lokality spojené s prenasledovaním kresťanov v Japonsku

TOKIO - Výbor Organizácie Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) pridal na svoj Zoznam svetového dedičstva 12 lokalít v juhozápadnom Japonsku, ktoré sa viažu k dejinám prenasledovania kresťanov v tejto krajine. Informovala o tom v nedeľu agentúra Kjódó.

slovakia

left justify in out

Medzi danými lokalitami figuruje katedrála Óura (Bazilika 26 svätých mučeníkov Japonska) v Nagasaki, ktorá je najstarším zachovaným kresťanským kostolom v krajine, a zvyšky hradu Hara, kde došlo k šimabarsko-amakuskému povstaniu, ktoré viedlo k založeniu národnej politiky izolácie a zákazu kresťanstva.

 

Ďalšou lokalitou zahrnutou na prestížnu listinu UNESCO je obec Sakicu v prefektúre Kumamoto, kde kresťania tajne vyznávali svoju vieru napriek perzekúcii počas väčšiny obdobia Edo (1603-1868) za vládnutia Tokugawského šógunátu.

 

Výbor svetového dedičstva UNESCO zasadá v týchto dňoch v bahrajnskom hlavnom meste Manáma. Na základe jeho rozhodnutia sa celkový počet lokalít svetového dedičstva v Japonsku zvýšil na 22, pričom 18 z nich je kultúrneho charakteru a štyri prírodného, spresňuje japonské médium.

 

Tieto novopridané miesta "nesú jedinečné svedectvo kultúrnej tradície pestovanej kresťanmi v nagasackej oblasti, ktorí tajne šírili svoju vieru počas obdobia prohibície od 17. do 19. storočia," uviedol výbor vo vyhlásení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona