Na ZOH do Soči tí, ktorí si vyjazdili miestenky

NETKY.SK • 20 December 2013, 11:19 • 2 min
Na ZOH do Soči tí, ktorí si vyjazdili miestenky

BRATISLAVA/IGLS - Od konca uplynulého týždňa, keď v americkom Park City vyvrcholil kvalifikačný proces, je isté, že Slovensko bude mať na zimných olympijských hrách v ruskom Soči zastúpenie vo všetkých disciplínach.

slovakia

left justify in out

Miestenky pre štart na vrcholnom podujatí si vybojovali Jozef Ninis (muži), Viera Gbúrová (ženy) a dvojice Marián Zemaník - Jozef Petrulák, Marek Solčanský - Karol Stuchlák. Kritériá Medzinárodnej sánkarskej federácie (FIL) splnili vo svojej disciplíne aj Ján Harniš - Branislav Regec, ale keďže každá krajina môže mať v súťaži dvojíc maximálne dvojnásobné zastúpenie a oni boli v hodnotení Svetového pohára spomedzi slovenských reprezentantov v dvojsedadlových saniach až tretí, miestenku nezískali.

"Výkonný výbor na tohtotýždňovom zasadnutí prijal návrh reprezentačného šéftrénera Ľubomíra Micka a potvrdil nomináciu tých, ktorí si účasť vyjazdili vďaka výsledkom na piatich podujatiach SP. Harniš s Regecom zobrali túto skutočnosť na vedomie. Už pred začiatkom sezóny sme povedali, že prvé naše dve dvojice z poradia seriálu pôjdu aj na ZOH, na tom sa nič nezmenilo," potvrdila pre agentúru SITA generálna sekretárka Slovenského zväzu sánkarov (SZS) Mária Jasenčáková stav, ktorý platil už aj po minulom víkende. 

Len štvorbodový rozdiel v aktuálnom hodnotení SP 2013/2014 rozhodol o tom, že pod piatimi kruhmi sa nepredstaví najskúsenejšia z troch slovenských dvojíc Harniš - Regec (figuruje na 18. priečke so 111 b., Solčanský s Stuchlákom sú 16. so 115 b.), ktorá si nepripíše na svoje konto druhú účasť na ZOH. Pri premiére vo Whistleri 2010 skončila na 11. mieste. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies