Na zmenu zdravotnej poisťovne ostáva posledný deň, pobočky sú otvorené dlhšie

NETKY.SK • 30 September 2015, 10:08 • 2 min
Na zmenu zdravotnej poisťovne ostáva posledný deň, pobočky sú otvorené dlhšie

BRATISLAVA - Ľuďom ostáva na prípadnú zmenu zdravotnej poisťovne posledný deň. Všetky majú preto rozšírené otváracie hodiny svojich kontaktných miest pre klientov. Prihlášku možno poslať aj poštou. Prepoistiť sa možno len raz ročne, zmena bude platiť od januára 2016.

slovakia

left justify in out

Slováci si môžu vybrať medzi troma zdravotnými poisťovňami, štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) alebo súkromnými Dôverou a Union ZP. "Skúsenosti z minulých rokov potvrdzujú, že veľká časť poistencov si možnosť podať prihlášku necháva na posledné dni pred uplynutím zákonom stanoveného termínu. Preto VšZP rozšírila stránkové hodiny v dňoch 28., 29. a 30. septembra na väčšine klientskych pracovísk," uviedla hovorkyňa poisťovne Petra Balážová. Predĺžené otváracie hodiny jednotlivých pobočiek možno nájsť rovnako ako v prípade Dôvery a Union ZP na webe poisťovne.

 

Poistenci sa môžu prepoistiť nielen osobne na pobočke, ale aj vyplnením papierovej prihlášky. Poistenec si vytlačí formulár, vyplní údaje a zašle na adresu poisťovne. "Dôležité je, aby bola pečiatka na obálke s dátumom najneskôr 30. septembra," upozornila hovorkyňa Union ZP Judita Smatanová.

 

Prihlášku možno podať iba v jednej zdravotnej poisťovni. Poistenci, ktorí plánujú zmenu, by si mali u svojich lekárov overiť, či majú uzatvorenú zmluvu s príslušnou zdravotnou poisťovňou. Práve to je rozhodujúca skutočnosť pre bezproblémové poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Z pôvodnej zdravotnej poisťovne sa netreba odhlasovať, za poistenca to urobí jeho nová poisťovňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies