Na Zlatých pieskoch pribudnú nové sprchy i prezliekarne

NETKY.SK • 19 Apríl 2014, 13:26 • 2 min
Na Zlatých pieskoch pribudnú nové sprchy i prezliekarne

BRATISLAVA - Revitalizácia areálu prírodného kúpaliska Zlaté piesky v Bratislave pokračuje aj v tomto roku. Vďaka peknému počasiu mohli začať s prácami už v marci a do letnej sezóny by na Zlatých pieskoch mali pribudnúť nové toalety, prezliekarne či sprchy i nové ihriská.

slovakia

left justify in out

Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) náklady na rekonštrukciu letného areálu vypočítala na približne 70-tisíc eur. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ STaRZ Jozef Chynoranský.

Areál na Zlatých pieskoch začali rekonštruovať už minulý rok. Vlani pribudla napríklad piesčitá pláž s detskými atrakciami či lanovou pyramídou, lavičky, odpadkové koše i nové verejné osvetlenie pláže. V tomto roku pribudne ešte 10 toaliet, 12 prezliekacich kabín, osem spŕch i dve toalety pre telesne postihnutých. STaRZ plánuje rozšíriť aj spevnenú plochu okolo pláže a vybudovať prístupové chodníky k WC, priblížil Chynoranský. Na Zlatých pieskoch vybudujú aj nové vonkajšie ihriská, tzv. patovacie greeny. Na hlavnej pláži i volejbalovom ihrisku vymenia aj piesok. 

 

Prírodné kúpalisko Zlaté piesky je jedným zo siedmich kúpalísk v správe STaRZ. Spolu s ním sa organizácia stará aj o Rosničku, kúpalisko Lamač, Tehelné pole, Delfín, Rača a Krasňany. Vlani tieto bratislavské kúpaliská počas letnej sezóny navštívilo 264 554 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies