Na Zlatých glóbusoch zažiaria aj George Clooney či Meryl Streep

NETKY.SK • 9 Január 2013, 08:28 • 2 min
Na Zlatých glóbusoch zažiaria aj George Clooney či Meryl Streep

Na Zlatých glóbusoch zažiaria aj George Clooney či Meryl Streep - Kultúra Na ceremoniáli 70. ročníka udeľovania Zlatých glóbusov sa predstavia aj George Clooney, Meryl Streep, Jennifer Garner a Debra Messing.

slovakia

left justify in out

imgNa ceremoniáli 70. ročníka udeľovania Zlatých glóbusov sa predstavia aj George Clooney, Meryl Streep, Jennifer Garner a Debra Messing. Mená zverejnili na Twitter konte americkej rannej šou Today, ktorú rovnako ako Zlaté glóbusy vysiela televízia NBC. Štvorica osobností tak pribudla na zoznam, ktorý Hollywoodska asociácia zahraničných novinárov (HFPA) predstavila na svojej oficiálnej stránke www.goldenglobes.org. Odovzdávať sošky či predstavovať nominovaných budú okrem spomínaných Jason Statham, Jennifer Lopez, Kristen Wiig, Jeremy Renner, Amanda Seyfried, Will Ferrell, Kerry Washington a Nathan Fillion.

Udeľovanie Zlatých glóbusov sa uskutoční 13. januára v hoteli Beverly Hilton v kalifornskom Beverly Hills, ceremoniál budú moderovať Tina Fey a Amy Poehler. Cenu Cecila B. DeMillea za celoživotný prínos zábavnému priemyslu si prevezme herečka Jodie Foster. 

Zoznamu kandidátov vo filmových kategóriách 70. ročníka udeľovania cien Zlatý glóbus vládne historická dráma Lincoln režiséra Stevena Spielberga so siedmimi nomináciami. Snímka, ktorá vykresľuje posledné štyri mesiace života amerického prezidenta Abrahama Lincolna, môže od HFPA získať sošku v kategóriách Najlepší film - dráma, Najlepšia filmová réžia, Najlepší mužský herecký výkon vo filme - dráme (Daniel Day-Lewis), Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Sally Field), Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Tommy Lee Jones), Najlepší filmový scenár (Tony Kushner) a Najlepšia pôvodná hudba. S piatimi nomináciami nasleduje Divoký Django Quentina Tarantina a Argo v réžii Bena Afflecka. Bedári Toma Hoopera, Zero Dark Thirty Kathryn Bigelow a Terapia láskou Davida O. Russella majú po štyri nominácie. Najväčším prekvapením je zrejme romantická dráma Lososy v Jemene, ktorá získala tri nominácie. V troch hereckých kategóriách sa o ceny uchádza aj The Master. V televíznych kategóriách sa najviac darilo filmu Prezidentské voľby (2012) s piatimi nomináciami, nasleduje Homeland (2011) so štyrmi. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona