Na Zlatej tretre v Ostrave opäť vypredané, najväčším lákadlom je Bolt

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 15:23 • 2 min
Na Zlatej tretre v Ostrave opäť vypredané, najväčším lákadlom je Bolt

Ostrava - Na 56. ročníku mítingu Zlatá tretra v Ostrave - Vítkoviciach sa v stredu opäť očakáva atmosféra nabitá atletickým ekrazitom. Aj keď niektoré osobnosti svetovej atletiky na čele s Poliakmi Anitou Wlodarczykovou, Pawlom Fajdekom i Dilšodom Nazarovom z Tadžikistanu roztáčali kladivárske náčinie už v utorok, v plnej miere strhne míting na sebe pozornosť až v stredu. Hlavný program sa začína o 16.30 a divákov by mal držať v napätí až do 21.00. V samom konci ráta scenár s rozlúčkou s Usainom Boltom - dlhoročným šperkom ostravského mítingu.

slovakia

left justify in out

Bolt ho už deviatykrát poctil svojou prítomnosťou a vypredaný Mestský štadión s 15-tisícovou diváckou kulisou ho bude hnať vpred v najkratšom šprinte o 20.55. Bolt upresnil vo svojej rozlúčkovej sezóne aj cieľ na Zlatej tretre. "Nechcem sklamať skvelé publikum, preto sa pokúsim o čo najlepší výkon, ak zvládnem stovku pod desať sekúnd, budem spokojný."

 

Organizátori pripravili pozoruhodné magnety. Okrem Bolta na stovke sa predstaví britský vytrvalec Mo Farah, na 300 m Juhoafričan Wayde Van Niekerk, zlatý na OH v Riu na štvrtke, na 1000 m vo svojej premiére polkár Keňan David Rudisha, v oštepe určite riaditeľa mítingu Jana Železného teší prítomnosť olympijského víťaza Nemca Thomasa Röhlera, zlatom v Riu sa ovenčili aj Conseslus Kipruto na 3000 m prek., Christian Taylor v trojskoku, Derek Drouin vo výške, Dilšod Nazarov a Anita Wlodarczyková v kladive.

 

Aj slovenská atletika nasadila v hlavnom programe svoje tromfy, Jána Volka na stovke, Matúša Bubeníka vo výške a Marcela Lomnického v kladive. Šéftréner Martin Pupiš bude v napätí najmä pri Volkovi. "Byť v spoločnosti s Usainom Boltom je niečo neobyčajné, asi sa mu splní veľký sen a mohol by sa zrodiť aj pozoruhodný čas. U Matúša Bubeníka forma rastie, o čom presvedčil aj na ME družstiev v Tel Avive, no a Marcel Lomnický si môže schuti zahádzať bez nejakého tlaku. Do MS v Londýne je ešte dostatok času, a práve tam bude dôležité, aby hádzal ďaleko."

 

Disciplíny Zlatej tretry:

muži: 100 m, 300 m (Gyulaiov memoriál), 1000 m, 10 000 m (Zátopkov memoriál), 3000 m prek., 110 m prek., výška, trojskok, guľa, oštep, kladivo

ženy: 200 m (Slaninov memoriál), 1500 m, 100 m prek., žrď, kladivo (Skolimowskej trofej)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona