Na zjazdovky v Tatrách vyšli prvé ratraky, začala sa jesenná údržba

NETKY.SK • 11 November 2017, 17:40 • 2 min
Na zjazdovky v Tatrách vyšli prvé ratraky, začala sa jesenná údržba

VYSOKÉ TATRY – Lanovky v lyžiarskych strediskách Jasná Nízke Tatry, Štrbské Pleso a Starý Smokovec prechádzajú v týchto dňoch pravidelnou jesennou technickou údržbou. Od pondelka (13. 11.) k nim pribudne aj stredisko v Tatranskej Lomnici.

slovakia

left justify in out

Informovala hovorkyňa Tatry mountains resort (TMR) Zuzana Fabianová. Prevádzka na lanovkách bude do začiatku zimnej sezóny len počas víkendov. „V Lomnickom sedle je aktuálne približne 1 meter prírodného snehu a podmienky zatiaľ nie sú vhodné na spustenie prvej lyžovačky,“ uviedla Fabianová. Podľa nej však prevádzkovatelia strediska robia všetko, aby si návštevníci zalyžovali už na Vianoce a možno aj skôr. „Na úpravu zjazdovky v nadmorskej výške 2190 m n.m. vyšli v týchto dňoch prvé ratraky,“ ozrejmila. Tie upravujú zjazdovku, nahŕňajú sneh a zakrývajú skalný terén.

 

Riaditeľ lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici Ján Slamený tvrdí, že podmienky sa zatiaľ vyvíjajú veľmi pozitívne. „Ak najbližšie týždne nepríde výrazné oteplenie spojené s dažďom, tak sneh na najvyššie položenej zjazdovke by mohol predznamenávať aj skorší dátum prvej lyžovačky, a to rovno na prírodnom snehu,“ uviedol.

 

Podľa slov riaditeľa strediska však všetko závisí od počasia. „V Lomnickom sedle je 70 percent snehu potrebného na spustenie lyžovačky. Musíme však byť trpezliví a počkať si na ďalšie prírodné sneženie,“ vysvetlil Slamený, ktorý zároveň upozornil, že zjazdovka v Lomnickom sedle je aj naďalej uzavretá.

 

Denná prevádzka lanoviek po pravidelnej jesennej technickej údržbe je v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici naplánovaná na 9. decembra. Oficiálne otvorenie sezóny bude 23. decembra. „Ostáva už len čakať na vhodné poveternostné podmienky a mrazivé teploty,“ uzavrela Fabianová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies