Na zjazdovkách prevládajú veľmi dobré podmienky

NETKY.SK • 31 Január 2013, 12:47 • 2 min
Na zjazdovkách prevládajú veľmi dobré podmienky

Na zjazdovkách prevládajú veľmi dobré podmienky - Cestovanie Napriek výraznému otepleniu oproti začiatku týždňa prevládajú na slovenských zjazdovkách prevažne veľmi dobré podmienky, aj keď najmä v nižších polohách je potrebné počítať s ich prechodným zhor

slovakia

left justify in out

img

Napriek výraznému otepleniu oproti začiatku týždňa prevládajú na slovenských zjazdovkách prevažne veľmi dobré podmienky, aj keď najmä v nižších polohách je potrebné počítať s ich prechodným zhoršením.

V nadmorských výškach pod hranicou 700 m je sneh vlhký a v priebehu dňa kašovitý, nad hranicou 900 m je sneh zrána pri mínusových teplotách zmrznutý. Zo zjazdoviek v týchto dňoch ubudne i niekoľko centimetrov snehu. Na svahoch, ktoré sú technicky zasnežované je však hrúbka snehovej vrstvy dostatočná aj vďaka výdatnému sneženiu v posledných týždňoch.

V prevádzke je viac ako 100 lyžiarskych stredísk, dnes sa nelyžuje v Liptovských Revúcach a v Ski Mojtíne, naopak v Tatranskej Lomnici spustili zjazdovku v Lomnickom sedle, je tu 110 cm snehu a podmienky veľmi dobré.

V piatok 1. februára bude v Bachledovej doline uzavretá od 11. hodiny zjazdovka Slalomák z dôvodu tréningov, návštevníci však budú mať k dispozícii ďalších päť svahov. V sobotu bude uzavretá zjazdovka Buková hora v stredisku Tatranská Lomnica pre športové podujatie. Od piatku do nedele sa na Hrebienku konajú medzinárodné majstrovstvá v stavaní ľadových sôch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies