Na zjazdovkách je 40 až 70 cm snehu, na Orave viac

NETKY.SK • 8 Január 2017, 15:56 • 2 min
Na zjazdovkách je 40 až 70 cm snehu, na Orave viac

BRATISLAVA - Na slovenských zjazdovkách je 40 až 70 cm snehu, v niektorých lokalitách najmä na Orave o niečo viac.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR, juhozápadne položené areály majú na lyžiarskych svahoch 25 až 30 cm snehu. Snehovú vrstvu tvorí prevažne technický sneh, no vo vyšších polohách sú upravené aj niektoré zjazdovky bez technického zasnežovania – napríklad na Chopku, v Lomnickom sedle alebo na Podbanskom. Sneh je vplyvom mrazivých teplôt zmrznutý.


Veľmi dobré lyžiarske podmienky a 70 až 80 cm snehu je na Štrbskom Plese a na Remate, 20 až 45 cm hlásia Šachtičky, 50 až 70 cm strediská Skalka, Krahule a Králiky v Kremnických vrchoch. V Salamandre resort je 80 cm snehu, v Jahodnej 40 až 50 cm a v Drienici 40 cm. V okolí niektorých stredísk sú i dobré podmienky pre bežecké lyžovanie – upravené trasy sú napríklad pri Drienici, v Ždiari, v Zuberci, na Kubínskej holi, Táľoch, v Tatranskej Lomnici alebo v Javorníkoch.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies