Na zjazde republikánov bude ozbrojený len autorizovaný bezpečnostný personál

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 07:13 • 2 min
Na zjazde republikánov bude ozbrojený len autorizovaný bezpečnostný personál

WASHINGTON - Účastníci júlového nominačného zjazdu amerických republikánov, ktorý vyberie ich prezidentského kandidáta, nebudú môcť napriek masovo podporenej petícii nosiť strelné zbrane. Tajná služba Spojených štátov (USSS), zodpovedná za bezpečnosť na tomto podujatí, v pondelok oznámila, že v aréne Quicken Loans v Clevelande bude ozbrojený len autorizovaný bezpečnostný personál.

slovakia

left justify in out

Povoliť nosenie zbraní požadovalo takmer 49.000 signatárov (stav k 28. marcu) petície zverejnenej na stránke change.org. V pripojenej výzve sa podľa agentúry Reuters okrem iného píše, že Republikánska strana vystavila "nezodpovedným a pokryteckým" zákazom svojich  "členov, delegátov, kandidátov a všetkých amerických občanov" veľkému nebezpečenstvu.

 

Cleveland sa nachádza v štáte Ohio. Ten je tzv. open carry state, kde je povolené verejné nosenie strelných zbraní. Mnoho republikánov s odvolaním sa na ústavu podporuje právo občanov USA na držanie zbraní.

 

Hovorca USSS Robert Hoback vo vyhlásení uviedol, že federálne zákony dávajú právomoc tajnej službe zamedziť noseniu strelných zbraní na miestach, kam prídu ňou chránené osoby, a to aj na takých, ktoré sa nachádzajú v štátoch umožňujúcich nosenie zbraní na verejnosti.

 

Boj o prezidentskú nomináciu republikánov je tentoraz veľmi dramatický a je možné, že sa rozhodne až priamo v Clevelande. Jasný favorit, miliardár Donald Trump, varoval pred nepokojmi, ak nebude zvolený za prezidentského kandidáta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies