Na Žilinskej univerzite prekonali Google!

NETKY.SK • 20 September 2013, 10:23 • 2 min
Na Žilinskej univerzite prekonali Google!

ŽILINA - Desaťčlenný tím odborníkov z katedry riadiacich a informačných systémov na Elektrotechnickej fakulte Žilinskej univerzity (ŽU) po roku práce vyvinuli prístroj, ktorý dokáže pracovať lepšie ako zariadenie vytvárajúce Google street view.

slovakia

left justify in out

Informuje denník PLUS JEDEN DEŇ v článku "Tromfli Google". Ich skener je dokonalejší vďaka 360-stupňovej otáčacej hlavici, ktorá priestor sníma do vzdialenosti 250 metrov. "Cez Google vidíte len tie miesta a z tých uhlov, ktoré nafotili. Vďaka nášmu skeneru sa dá v priestore pohybovať dokonalejšie, objekty vidíte z každej strany", vysvetľuje pre denník odborný asistent Rastislav Pirník. Žilinský vynález toho dokáže oveľa viac. "Google vám ukáže len budovu, my ju dokážeme celú premerať a udať jej presné GPS. Pracujeme so zariadením, ktoré majú lietadlá", pridal doktorand Marián Hruboš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona