Na Zemplínsku šíravu dorazia motorkári z viacerých krajín Európy

NETKY.SK • 13 August 2013, 17:17 • 2 min
Na Zemplínsku šíravu dorazia motorkári z viacerých krajín Európy

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA - Na východe Slovenska sa uskutoční o niekoľko dní jeden z najväčších motorkárskych sviatkov v strednej Európe. Organizátori 12. Motozrazu sveta motocyklov na Zemplínskej šírave očakávajú, že sa na ňom zúčastnia už tradične tisícky priaznivcov silných strojov z viacerých krajín Európy.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval Michal Tvrdý z organizačného tímu podujatia, motorkári začnú prichádzať na Zemplínsku šíravu už v piatok 16. augusta. Po úvodnej registrácii pricestujú s nablýskanými strojmi do Michaloviec, kde sa zapoja do zábavného programu na Námestí slobody. Po spanilej jazde mestom dorazia vo večerných hodinách opätovne na Zemplínsku šíravu, kde odštartuje tohtoročný motozraz oficiálnym otvorením a zábavnými súťažami. "Súčasťou večerného programu bude po prvý raz v histórii nášho podujatia aj požehnávanie motoriek duchovným z neďalekej obce Vinné, ktorý bol kedysi motorkárom," priblížil Tvrdý.

V koncerte rockových kapiel, ktorý odštartuje na Zemplínskej šírave v piatok o 20.00 h, vystúpia Grey dogs, Kabát revival, Quo machine a hlavná hviezda večera skupina Desmod. Víkendový motozraz si užijú už tradične aj deti z detského domova v Remetských Hámroch, za ktorými prídu motorkári na nablýskaných strojoch v sobotu napoludnie. Po spanilej jazde okolo Zemplínskej šíravy bude program motozrazu pokračovať zábavnými súťažami, ukážkami historického šermu, exhibičným vystúpením silákov - strongmanov, ale aj obnovením prísahy párov počas motorkárskej svadby. Ďalšími ťahákmi sobotňajšieho večera na šírave bude súťaž v hre na imaginárnu gitaru, koncerty Queen manie a Kiss revival, ukážky orientálnych brušných tancov v podaní Kalile a Miss mokré tričko. Podujatie neskôr vyvrcholí ohňostrojom a tradičnou motorokotékou.

Na víkendový motorkársky sviatok sa podľa informácií organizátorov chystajú tisícky priaznivcov rýchlych strojov z domova, ako aj zo zahraničia. "Minulý rok sme tu mali 4350 motorkárov. Kolóna, ktorú vytvorili, bola dlhá vyše osem kilometrov. Tradičnými návštevníkmi motozrazu sú okrem Slovákov Poliaci, Ukrajinci, Česi, Maďari, Holanďania, Nemci, Taliani, ale aj motorkári z Veľkej Británie," uzavrel Tvrdý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona