Na železničných tratiach zahynuli minulý týždeň piati ľudia

NETKY.SK • 24 November 2014, 16:17 • 2 min
Na železničných tratiach zahynuli minulý týždeň piati ľudia

BRATISLAVA - V uplynulom týždni zaznamenali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) päť smrteľných prípadov zrážky vlaku s osobou. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

Dve nešťastné udalosti sa stali v utorok (18.11.). Na trati Spišské Vlachy - Markušovce zrazil vlak ženu a na trati Kamenica nad Cirochou – Humenné muža. Ďalšia smrteľná zrážka sa odohrala vo štvrtok (20.11.) medzi Zohorom a Malackami, kde vlak usmrtil muža. "Dôsledkom tejto zrážky meškalo až 16 vlakov dokopy 315 minút," podotkla hovorkyňa. Na trati Považská Teplá – Považská Bystrica zrazil vlak muža, v tomto prípade išlo podľa Pavlikovej o samovraždu. Posledný prípad sa stal v nedeľu (23.11.). Muža zrazil vlak medzi Malou Lodinou a Kysakom.
     

ŽSR v minulom týždni zaevidovali aj nehodu vlaku s autom, ktorá sa stala v stredu (19.11.) na železničnom priecestí na trati Žilina-Bytčica. "Auto, ktoré išlo po ceste paralelne s prichádzajúcim vlakom vošlo na železničné priecestie bezprostredne pred ním v čase, keď bola v činnosti výstražná svetelná a zvuková signalizácia. Potvrdil to rušňovodič vlaku aj výpravkyňa," opísala situáciu Pavliková. 
     

Ako dodala, v aute sa okrem vodičky nachádzali aj dve maloleté deti, ktoré sedeli v autosedačkách. Po zrážke vlak tlačil osobné auto vyše 140 metrov. Pri nehode sa ťažko zranila vodička auta, deti neutrpeli žiadne vážne zranenia. Príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania.
     

O veľkom šťastí môže hovoriť vodič dodávky. Počas jazdy vlaku cez priecestie, na trati Krásno nad Kysucou – Kysucké Nové Mesto, zostalo stáť jeho auto medzi zatvorenými závorami. V tomto prípade došlo len k menšej nehode a nikto neutrpel zranenie.
     

V minulom týždni ŽSR zaznamenali osem prípadov vandalizmu. Nebezpečná situácia sa odohrala pri železničnej stanici Kysucké Nové Mesto. Na trať tu boli poukladané pneumatiky. Rušňovodič podľa slov hovorkyne stihol včas pred prekážkou zastaviť a po jej odstránení pokračoval v jazde. V Trenčianskych Bohuslaviciach vandali postriekali fasádu starej staničnej budovy a v rušňovom depe našiel jeho zamestnanec počas prehliadky súpravy rozbité vonkajšie sklo na rušni.
     

"Počas uplynulého týždňa boli zistené dve krádeže, pri ktorých bola odcudzená smetná nádoba na železničnej stanici Báhoň a v stanici Veľká Ida ukradli zlodeji 12 kusov vodivých prepojok," skonštatovala Pavliková. Dodala, že ŽSR zaevidovali v priebehu uplynulého týždňa 17 prípadov zrážky vlaku s lesnou zverou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies