Na železničných priecestiach v Levickom okrese budú policajti dohliadať na dodržiavanie predpisov

NETKY.SK • 20 Október 2014, 15:06 • 2 min
Na železničných priecestiach v Levickom okrese budú policajti dohliadať na dodržiavanie predpisov

NITRA - Odbor železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre spolu s Okresným dopravným inšpektorátom a Oddelením poriadkovej polície z Levíc bude v utorok 21. októbra dohliadať na dodržiavanie dopravných predpisov na železničných priecestiach v okrese Levice.

slovakia

left justify in out

Preventívno-bezpečnostná akcia sa uskutoční od 14. hodiny a potrvá do polnoci. Zameraná bude na meranie rýchlosti na železničných priecestiach, dodržiavanie dopravných predpisov, bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a kontrolu náležitého rozhľadu na železničnú trať. „Cieľom akcie je pozitívne vplývať na vodičov, ktorí sa často správajú nezodpovedne. Cez železničné priecestie prechádzajú bez toho, aby sa presvedčili, či práve neprechádza vlak,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.
     

Od začiatku októbra tohto roka prišlo v levickom regióne k dvom zrážkam osobných vozidiel s vlakom na nechránenom železničnom priecestí. V obci Zalaba sa 13. októbra zrazilo motorové vozidlo BMW s osobným vlakom. Pri nehode zahynul 64-ročný vodič auta.  Na železničnom priecestí v Tekovskom Hrádku sa 2. októbra zrazil vlak s dodávkovým vozidlom Fiat Ducato s prívesom. Pri nehode sa ťažko zranila 55-ročná spolujazdkyňa z dodávky, ďalšia osoba bola zranená ľahko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies